Yabancı dil kursu mu, özel ders mi?

Yabancı dil eğitimi, eğitim programının önemli bir parçasıdız. Tüm ebeveynler çocuklarına yabancı dil öğretmenin ne kadar önemli olduğunu bilir ve en iyi yolu bulmaya çalışır: okul, kurslar veya özel öğretmen. Seçim yapmak o kadar kolay değil. Eğitim hizmetleri pazarında pek çok teklif bulunabilir, ancak hangisinin size uygun olup olmayacağı ve kaliteli bir sonuç sağlayıp sağlayamayacağı net değil.

Yaz tatilinde, bir çocuk için yabancı dil pratiği yapmanın iyi bir yolu, yeni arkadaşlarla iyi vakit geçirebileceği ve aynı zamanda yabancı dil becerilerini geliştirebileceği bir yaz kampı olabilir. Bu tür bir yaz tatilinde, elbette çocuk sadece yurttaşlarla değil, yabancı çocuklarla da iletişim kurarsa, yabancı dil bilgi düzeyini önemli ölçüde artırabilir. Ne yazık ki tatil sona erecek ama sürekli dil pratiği yapma ihtiyacı devam edecek.

Ebeveynlerin karşısına iki seçeneği çıkar: yabancı dil kursu mu, özel ders öğretmeni mi? Her iki seçeneğin de hem çok etkili hem de tamamen faydasız olabileceğini hemen söyleyelim, çünkü herşey öğretmenlere, öğrencinin yeteneğine ve öğrencinin arzusuna bağlıdır. Her iki seçeneğin faydalarına bir göz atalım. Yabancı dil kurslarının faydaları:

  1. Öğretmenler değişebilir ve bu kesin bir artı, çünkü bir öğretmen dilbilgisini zekice açıklar, diğeri öğrencileri nasıl konuşturacağını bilir. Bu şekilde bir öğrenci her bir öğretmenden en iyisini alabilir;
  2. Bir grupta öğrenciler değişebilir, bu da eğitim sürecine bir çeşitlilik unsuru getirir;
  3. Kurslar, genelde, özel ders öğretmenin hizmetlerinden daha ucuzdur.

Özel ders almanın faydaları:

  1. Ebeveynler, hedeflerine ve kendi tercihlerine göre dikkatlice bir öğretmen seçebilir;
  2. Öğretmen, çok iyi kurslarda bile beklenmeyecek şekilde öğrenciye bireysel bir yaklaşım sağlayabilir;
  3. Gerekirse uzaktan ders alma fırsatı;
  4. Ebeveynlerin çocuğun öğrenme sürecini kontrol etmesi daha kolay.
  5. Küçük bir çocuk (7 yaşına kadar), tanıdık bir ortamda, özel öğretmenle yabancı dil öğrenirken daha rahat olacaktır. Yakınlarda yaşayan iki, üç anne ile anlaşıp küçük bir grup oluşturarak öğrencilerin evlerinde sırayla ders çalışabilirsiniz. Yaklaşık 10-11 yaşından itibaren bir çocuk sosyal çevresinin geniş olduğu, öğretmenlerin değişebildiği derslere daha çok ilgi duyabilir. Lisede, üniversiteye girmeye veya uluslararası dil sınavlarına hazırlanırken, belirli hedefler belirlemek, zayıf tarafları gidermek ve dikkatiniz dağılmadan gerekli becerileri geliştirmek için bire bir dersler için bir öğretmen tutmak en iyisidir.


Makaleyi beğendiniz mi?

16

Benzer makaleler:

  • Özel öğretmenler nerede ve nasıl bulunur?

    Tanıdık aracılığıyla özel öğretmen arama İyi bir öğretmen bulmak kolay bir iş değildir.

    Oku
  • Özel Ders Öğretmenini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Oku
  • Doğru öğretmeni bulduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?

    Aslında, bir öğretmen gerçekten değerli ve deneyimli olabilir, ancak gerçekten doğru seçimi yapıp yapmadığınızı anlamak için birkaç sorunun sorulması gerekiyor.

    Oku