Bir özel öğretmenin yapmaması gereken yedi şey

Ne yazık kiöğretmen her zaman haklı olmayabilir. Öğrenci ve öğretmen arasındaki iletişimin her ikisine de fayda sağlaması için aşılmaması gereken sınırları ve öğretmenin asla yapmaması gerekenleri anlamakta fayda var.

  1. Öğrenciye çok yakın olmayın.
    Profesyonel bir ilişkinin ötesine geçmeyin. Sosyal medyada arkadaşlık teklif etmeyin. Öğrencinin ve ailesinin özel hayatı hakkındaki bilgileri kimseyle paylaşmayın. Fiziksel temasta aşırıya kaçmayın. Omzuna hafifçe vurmak veya beşlik çakmak bazı durumlarda iyidir, ancak sarılmalar, gıdıklamalar veya şakacı güreşler kabul edilemez. Öğrencinin başında durmak da tavsiye edilmez, bu şekilde herhangi bir olumlu motivasyon sağlanılmaz, sadece öğrencinin kafasını karıştırır veya kızdırır.
  2. Hazırlıksız gelmeyin.
    Herhangi birders planı yapmadan derse geç gelen öğretmen, yaptığı işle ilgilenmiyormuş izlenimi verir.Özel ders öğretmenliği, tam olarak her zaman dikkatli planlama gerektiren bir meslektir. Öğretmen kendisi derse hazır değilse, öğrenciye derse hazırlanma konusunda nasıl örnek olacak?
  3. Sabrınızı kaybetmeyin,
    patlamayın, olumsuz duyguları ifade etmeyin. Elbette öğretmen taş heykel gibi olmamalı. Ayrıca gergin, samimiyetsiz bir gülümseme işe yaramaz. Her şey ölçülü olmalı. Öğretmen homurdanmaya, sesini yükseltmeye veya kendi saçını yolmaya (veya daha da kötüsü - öğrencinin saçını yolmaya) başlayacak kadar sinirlenmeye başlarsa, o zaman çok yakında yeni bir iş aramak zorunda kalacak.
  4. Esnek olun.
    Her öğrencibireysel bir yaklaşım gerektirir. Aile bu yüzden öğretmen tutuyor! Ebeveynler, öğretmenden aynı şeyleri birçok kez farklı şekillerde açıklama ve her seferinde ilginç ve anlaşılır örnekler bulma yeteneği ve arzusu bekler. Ebeveynleri çocuklarının beceriksiz, tembel ve aptal olduğuna ikna etmeye çalışmayın. Bir aile özel ders öğretmeni tuttuysa, çocuklarının eğitimine ve gelişimine önem verir, eğitimine yatırım yapmaya hazır oldukları anlamına gelir. Bu nedenle çocuklarına bir şeyi açıklamanın imkansız olduğunu duymak değil, sonucunu görmek isterler. Çocuğun öğrenmeye olan ilhamı ve ilgisi, ebeveynlerin görmek istediği mükemmel bir sonuçtur!
  5. Acele etmeyin.
    Acele etmek kabul edilemez, öğrenciye belirli materyalleri sadece resmi olarak hızlı anlatmayın. Önemli olan öğrencinin materyali öğrenmesidir! Ayrıca belki de ebeveynler, öğretmenlerin okuldaki çocukları ile acele etmelerinden memnun olmadıkları için bir öğretmen aramaya karar verdiler. Daha yüksek bir ücret karşılığında evde bu kadar aceleci başka bir öğretmene ihtiyaçları yok!
  6. Çok fazla söz vermeyin.
    Genellikle özel ders öğretmeni bir amaç için tutulur: belirli bir üniversiteye girmek, bir sınavı geçmek veya örneğin biryabancı dil bilgisini belirli bir düzeye çıkarmak için. Hedef net bir şekilde tanımlanmalıdır. Hedefler bir veya iki dersten sonra öğretmen ve işveren tarafından tekrar görüşülmeli, ardından öğretmen öğrencinin yeteneklerini analiz edebilecek ve hedeflere ulaşmanın mümkün olup olmadığını ve bunun için neyin gerekli olduğunu söyleyebilecektir. Hem öğretmenin kendi yeteneklerinin hem de öğrencinin yeteneklerinin dürüst bir şekilde değerlendirilmesi, bir öğretmenin değerli niteliklerinden biridir.

Makaleyi beğendiniz mi?

16

Benzer makaleler:

  • Özel öğretmenler nerede ve nasıl bulunur?

    Tanıdık aracılığıyla özel öğretmen arama İyi bir öğretmen bulmak kolay bir iş değildir.

    Oku
  • Özel Ders Öğretmenini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Oku
  • Doğru öğretmeni bulduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?

    Aslında, bir öğretmen gerçekten değerli ve deneyimli olabilir, ancak gerçekten doğru seçimi yapıp yapmadığınızı anlamak için birkaç sorunun sorulması gerekiyor.

    Oku