Ev işlerine vazgeçilmez bir yardımcı nasıl olunur?

İşyerinde sadece mesleki niteliklerimiz değil, çalışma arkadaşlarımız ve patronumuzla olan ilişkilerimiz de çok önemli bir yer alıyor. Bir aileye yardımcı olarak işe girdiyseniz, o zaman patronlarınız aslında bu ailenin üyeleridir. Onlardan biriyle ciddi bir çatışma yaşadığınızda, büyük olasılıkla, diğerleri sizin tarafınızı değil, akrabalarının tarafını tutacaktır.

Herkesin kalbine bir yaklaşım bulmayı başarırsanız, o zaman aileden birisi eksiklikleriniz için sizi kovmak isterse bile, diğer aile üyelerinin size olan sevgisi sizi kurtarabilir.

İlk ipucu, ailede doğru rolü seçmektir.

Haftalık temizlikçi olarak değil, tam zamanlı bir yerde çalışırsınız, o zaman bu ailede belli bir rolü üstlenmeye başlarsınız. Bir aile içindeki kadın rollerini hepimiz biliyoruz: anne, büyükanne veya çocuk. Hiçbir durumda anne rolünü üstlenmeye çalışmayın! Çocuğun annesi sürekli iş gezilerinde olsa bile hiç yokmuş gibi görünse de. Özellikle kendiniz genç ve güzelseniz ve ailenin reisine yakın yaştaysanız. Annenin yerini almaya çalışırsanız, ciddi bir çatışmaya yol açarsınız ve ardından işten çıkarılırsınız.

Yaşınız uygunsa, sevecen bir büyükanne rolünü üstlenmeye çalışabilirsiniz. Ev işlerine yardımcı tutan aileler genellikle bir büyükanneye ihtiyaç duyar çünkü kendi anneleri ya uzakta yaşar ya da başka bir nedenle aktif olarak yardım edemez. Ancak, örneğin ev işlerinden çok torunlarla ilgilenen gerçek bir büyükanne ailede önemli bir rol oynuyorsa, bu durumda onunla rekabet etmekten de kaçınmalısınız.

Ev sahiplerinden genç bir kız için yetişkin bir çocuk rolü çok uygundur. Bu şekilde, anne ile rekabete karşı korunma ve birçok ek avantaj sağlanacaktır. Bu ailede bir çocuk rolünü göze batmadan üstlenmeyi başarırsanız, yardımsever insanlar, özellikle şehir dışından geldiyseniz, aklınıza takılan bazı soruları çözmenize gerçekten yardımcı olabilir. Üstelik bu insanlar, gerçekten de sizi besliyor ve barındırıyor (tıpkı bir zamanlar anne babanızın yaptığı gibi). Ailede büyükanne veya çocuk olmak size göre değilse, şefkatli abla rolü hemen hemen herkes için uygundur.

İkinci ipucu - her aile üyesinin ihtiyaçlarını öğrenin.

Bazen ev işlerine yardımcı olarak işe alınırsınız, ancak sonuç olarak, bu aile için en önemlisi köpek gezdirmeniz ve evi durmadan temizlemeniz olduğu ortaya çıkar. Aile üyeleri ise bir şekilde çoklu pişiricide kendi yemeğini yapacaklar. Ama otuz yıllık deneyime ve fazla kiloya sahip profesyonel bir aşçı olarak, günde üç kez parkta köpekle koşmaktansa, ocağın başında durmanız size daha kolay geliyor. Harika mutfağınızla aileyi sevindirmek için can atıyorsunuz. Kahrolsun çoklu pişirici! Köpek ise işini evin yakınlarında hızlıca yapabilir.

Aile düzenini değiştirmeye çalışmayın. Belki de genç bir anne yakın zamanda doğum yaptı ve evdeki hareketli bir köpek rahatsız edip çocuğu uyandırıyor ve yorgunluktan kimsenin temizlik yapacak vakti olmadığı için yardımcı tutmaya karar verildi. Her bir aile üyesinin gerçekten neye ihtiyaçı olduğunu anlamaya çalışın (bu yüzden bir hizmetçi tutmaya karar verildi), yapacağınız en mantıklı şey ailenin ihtiyaç duyduğu işlerini sessizce yapmak. Belki bir gün misafirler için akşam yemeği yaptığınızda, ev sahipleri mutfak becerilerinizi takdir edecek ve görevlerinizi yeniden gözden geçireceklerdir.

Üçüncü ipucu - her aile üyesinin yeteneklerine saygı gösterin.

Başka bir durum ortaya çıkabilir - anne ev hanımı ve örneğin yemek yapmayı sever. Kocası patron olarak çalışıyor ve her gün işe mükemmel ütülenmiş bir gömlek giymesi gerekiyor, ancak eşinin onları ütülemeye yeterli zamanı yok. İşverenin yemeklerinden hiç hoşlanmazsanız bile yatılı çalışıyor ve iyi maaş alıyorsanız, onu gurur duyduğu şeylerden mahrum etmeyin. Ailenin her bir üyesinin ev işinin en sevdiği kısmını yapmasına izin vermek, gerisini de sizin halletmeniz en iyisidir, çünkü ideal ev hanımları genellikle temizlikçi tutmaz. O zaman hep birlikte iyi bir takım olacaksınız.

Dördüncü ipucu - daha empatik olun.

Evde mükemmel temizlik, her zaman sıcak bir öğle yemeği, mükemmel ütülenmiş gömlekler, bu evde bir insanın değil, bir robotun çalıştığını gösterir. Her kişiye insani bir yaklaşım, işin sonuçları kadar önemlidir. Belki bu ailede annenin kendisine tuzak kuran eski arkadaşından şikayet edecek kimsesi yoktur, çocuk bazen mutfakta bir şeyler yapmak ister, yorgun baba ise işten sonra kimseyle konuşmak istemez.
Geçici olarak kendi aileniz olarak gördüğünüz bu ailenin üyelerine, çevrenizdeki insanlardan farklı olsalar da, uyum sağlamaya çalışın.
En önemlisi, ev işlerine yardımcı olarak iş bulduğunuzu, yani bu eve kendi kurallarınızı koymak için değil, yardım etmek için geldiğinizi unutmayın. İnanın, bu mütevazi yaklaşım işe yarayacak. En kıymetli çalışan, yeri doldurulamaz çalışandır. Vazgeçilmez olursanız işten çıkarılmazsınız ve aynı zamanda maaşınızda bir artış bekleyebilirsiniz.

Makaleyi beğendiniz mi?

27

Benzer makaleler:

  • Gündelik Temizlik İş İlanları Arayanlar İçin Altın İpuçları: İdeal İşi Bulmanın Yolları

    Keşfedin: Gündelik temizlik iş ilanları için altın ipuçları ve sektörde başarıya giden yollar. İdeal işinizi bulun!

    Oku
  • İhtiyaçlarınıza göre ev işlerine yardımcı nasıl seçilir?

    Çoğu zaman, bir ev işlerine yardımcı, tüm gününü elinde elektrikli süpürge, paspas ve bir sürü temizlik malzemeleri ile geçiren, alışverişe giden veya yemek yapan bir kadın olarak algılanır. Ancak durum her zaman böyle değildir.

    Oku
  • Ev İşlerine Yardımcı Görevleri: Eviniz İçin Doğru Yardımcıyı Seçin

    Eviniz için ideal ev işlerine yardımcı görevlerini keşfedin ve doğru yardımcıyı nasıl seçeceğinizi öğrenin. Pratik ipuçları ve öneriler!

    Oku