Çocuk bakıcısı değişiminde anneler için ipuçları.

Çocuk bakıcısı değişiminde anne için ipuçları

Çocuk bakıcısı değiştirmek düşündürücü olabilir. Yeniden bakıcı arama, karşılaştırma, iletişim kurma, rahatsız edici sorular sorma, özgeçmişi inceleme, değerlendirme ve nasıl bir insan olduğunu çözme sürecini yaşamanız gerekiyor. Sonra da kontrol süreci başlayacak.

Çocuk bakıcısı değiştirmek, tüm ailenin yaşam tarzını değiştirmek demektir. Çocuğunuzu  yabancı bir kişiye emanet edeceksiniz ve belki de istemeyerek evinizi yeniden yabancı insanlara açmanız gerekiyor. Çocuk bakıcısını değiştirmeye karar vermiş bir annenin kafasına sürekli acı bir soru gelir: "Ya yeni bakıcı öncekinden daha iyi olmazsa? Ya da daha da kötü çıkarsa?"

Elbette herkes karamsar ve panik değildir. Ancak çocuk bakıcısının değiştirilmesinin kolay olduğunu düşünen kişi, henüz bu sorunla karşılaşmadı.

Bazen bakıcılar en uygunsuz zamanda gerçek yüzünü gösteriyorlar, örneğin, çok önemli bir iş seyahatine çıkacağınız veya ikinici bebeğin doğumu yaklaştığı zaman. Yapacak bir şey yok. Akrabalarınızın, arkadaşlarınızın, yeni bakıcı bulana kadar size yardım etme fırsatı varsa, iyi.

Zor durumları atlatmaya dair kısa bir rehber

1. Öfkeliyken karar vermeyin. Belki bakıcı kötü bir şey yapmadı, ve aslında gergin bir iş günü olabilir, trafik, eşinizle bir tartışma ya da tüm bu faktörlerin etkisi altında olabilirsiniz. Durumu anlamaya çalışın, ailenize danışın, bakıcıyı dinleyin, ancak bundan sonra karar verin.

2. Çocuğun önünde suç işleyen bakıcı ile ciddi bir konuşma yapmayın. Çocuğun konuşmanızı duymasına gerek yok. Bakıcı ile konuşmadan sonra her şeyi çocuğa sakin ve kolay bir şekilde açıklamak daha iyidir.

3. Bazı durumlar affedilmez. Bakıcınız çocuğu yalnız bırakmışsa, haberiniz olmadan evinize birini almışsa, çocuğun güvenliğini büyük ölçüde ihlal etmişse, fiziksel veya manevi zarar vermişse, bu durumlarda bakıcı kovulmalıdır. Af için tüm yalvarmalara rağmen, böyle bir bakıcıya çocuk emanet edilmemeli.

Küçük çocuğu evde yalnız bırakan bakıcının, hatalarını fark edip kendini düzeltebileceğini düşünmek saflık olur.


Hataya yer yok

Ev personel ajansı genel müdürü Melek Yıldız anlatıyor: "Çocuk bakıcısı yetişkin biri, onu yeniden eğitmek ve değiştirmek işe yaramaz. Ona sadece bir şeyler öğretebilir, bazı küçük şeylerin inceliklerini açıklayabilirsiniz".

Yakın zamanda bakıcısını değiştiren iki çocuk annesi Aynur Hanım anlatıyor: "Bazı durumlarda bakıcıya ikinci şans verilmemeli" ve ekliyor: " Kızımı ve sonra oğlumu okuldan alan bakıcımızın yaya geçidi ve trafik ışığı olmadığı tehlikeli bir yerde onlarla yolun karşısına geçtiğini tesadüfen öğrendim. Oğlum bakıcının onları hep böyle karşıya geçirdiğini ve hatta koştuğunu söyledi. Dehşete kapıldım, onu azarlamaya başladım ve 50 yaşındaki bakıcı, tüm ciddiyetiyle, bu şekilde daha hızlı olduğunu ve çocukların ellerini sıkı tuttuğunu açıklamaya çalıştı. Tabii ki bakıcının işine son vermeliydim.’’

Kendi işini kurma aşamasında olan bir yaşında bebeğin annesi Esra Hanım, çocuk bakıcısının küçük kusurlarına sabırla katlandı. Bakıcı hastanede hemşirelik deneyimine, hızlı, enerjik ve lezzetli yemek yapma yeteneğine sahipti.

Bakıcı çok meraklıydı, kolayca her türlü soru sorabiliyordu, mutfakta veya oturma odasındaki eşyaları kendi zevkine göre yeniden düzenlemeyi severdi. Çabukluğu ve enerjisi (çoğunlukla acele ve dikkatsizlik) nedeniyle, evde sık sık bir şeyler kırılırdı ama bebeğe ustaca bakmayı başarıyordu, gezdiriyordu, akşam yemeği yapıyordu ve gerekirse gece kalıyordu. Bunun için Esra Hanım ve kocası bir çok şeye göz yummaya hazırdı.

Ancak bir gün, bakıcının aynı sitede yaşayan komşu ile tanıştığı ve işverenin bilgisi olmadan fazladan para kazanmak için komşu çocuğunu birkaç saatliğine Esra Hanım'nın evine getirdiği ortaya çıktı. Ve daha sonra, her şeye ek olarak, ara da bir kendisine emanet edilen bebeği evde yalnız bıraktığı ortaya çıktı. Bunları Esra Hanım gözlemci bir komşudan ve işten erken dönen kocasından öğrendi. Çocuk bakıcısı hemen kovuldu.


Bakicibuldum.com'dan tavsiye

Yeni bir bakıcı seçerken, önceki deneyiminizi göz önünde bulundurmanızı öneririz. İşten çıkarılan bakıcının hatalarına bir örnek verin ve yeni bakıcıya bu koşullarda nasıl davranacağını sorun.

En bariz görünen şeyleri açıklayın

Bazen birkaç çocuk ve torun yetiştirmiş, görünüşte aklı başında bir kadın, basit şeyleri anlamayabilir, örneğin, kaşığı bebeğe vermeden önce yalamaması, yanlış yerde çocukla yolun karşısına geçmemesi, alerjisi olan bir çocuğa cips veya renkli şekerler vermemesi, çocuk koltuğu olmadan çocuğu arabaya bindirmemesi, bebeği bir dakikalığına yalnız bırakmaması gibi konular.

Bakıcının herhangi bir hatasından dolayı zararı siz ve çocuğunuz göreceksiniz. Soru sormaktan çekinmeyin: "Neden çocuk bakıcısı olarak çalışmaya karar verdiniz? Neden bu işi yapıyorsunuz?"

Bazı anneler bunun garip ve tamamen uygun olmayan bir soru olduğunu düşünüyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü bu soru ne yazık ki bazı adayları garip bir duruma sokuyor. Ne yazık ki, birçok başvuru sahibi ona şöyle bir cevap verecektir: “Çünkü bütün gün çocuk parkında oturup çekirdek çıtlamak veya evde TV izlemek ve bunun için para almak istiyorum. Çocuk bakımında zor birşey yok, bir şekilde kendi çocuklarımı yetiştirebildim ... " Ama böyle cevap vermeleri yakışmaz bu yüzden sahte, ezberlenmiş ifadeler söylemeye başlarlar.

Böyle bir bakıcıyı evinize almamak için mutlaka bu soruyu sormalısınız. Verdiği cevabı çok dikkatli dinleyin. Bir kadın yüksek öğrenimi olduğu konusunda ısrar ederse ve pedagoji onun mesleğidir, ona bakıcı olarak iş teklifi etmeye acele etmeyin. İyi bir bakıcı, herhangi bir diplomaya sahip olabilir veya hiç diploması olmayabilir. Bu belgenin varlığı birçok anneye büyük bir artı gibi görünüyor, ancak gerçekte dürüstlük, nezaket, samimiyet, çalışkanlık, hem çocuğu hem de ebeveynlerini anlama yeteneği her zaman daha önemli.

Çocuk bakıcısına konuşmaya fırsat verin, sözünü kesmeyin, hazır cevaplara yönlendirmeyin. En önemlisi ne ve nasıl söylediğini dinlemek. Referanslar, büyük olasılıkla, bu konuda fazla birşey ifade etmez. Bakıcının size hiç soru sorup sormadığına ve ne tür sorular sorduğuna dikkat edin. Bazı başvuranlar maaş dışında hiçbir şey sormuyorlar çünkü sizden daha çok her şeyi bildiklerinden eminler. Böyle bir bakıcıya ihtiyacınız olup olmadığını düşünün.


Makaleyi beğendiniz mi?

14

Benzer makaleler:

  • Bakıcı ve yemek konusu.

    Oku
  • Çocuk bakıcısı seçiminde mülakatta dikkat etmeniz gerekenler.

    Oku
  • Oyun Ablası Ücretleri Ne Kadar?

    Oku