Başarılı Bakıcı Mülakatının Beş Sırrı.

Başarılı Bakıcı Mülakatının Beş Sırrı

Başarılı bir mülakat, işe girmeniz için önemli ve belirleyici bir aşamadır. Ne yazık ki, pratikte, birçok bakıcı bu konuya sorumsuzca yaklaşıyor. Başarılı geçen bir mülakat işe girme şansınızı arttracağını unutmayın. Siz iş arayan ve çocuğun anne babası işveren olduğu için öncelikle aranızda bir iş ilişkisi olmalıdır.

Bakıcı için mülakat, kendinden bahsetmek, bilgi ve yeteneklerini, çocuklarla çalışma ilgisini ve diğer adaylara göre avantajını göstermek için bir fırsattır. Mülakata kapsamlı bir hazırlık, bu aşamayı kolayca geçmenize ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacak. İlk izlenimin iki kez yapılamayacağını hatırlatalım.

Mülakatta olumlu bir etki bırakmanın 5 yolu:

  1. Hazırlık.

Görüşmeye davet edildiğinizde açıklanan bilgileri toplamak gerekir: çocuk kaç yaşında, cinsiyeti, adı nedir, ilgi alanları nelerdir, ebeveynlerin istekleri nelerdir. Bu bilgi, bu aile için önemli olan becerilere odaklanmanıza yardımcı olacaktır, örneğin, 4 yaşında çok meraklı ve hareketli bir kız çocuğu. Bu yaştaki çocuklar için neyin ilginç olduğunu öğrenin, en ilginç olanı vurgulayın ve görüşme sırasında, sadece çocuğa bakmaktan değil, onu aktif olarak geliştirmekten, kültürel ve eğlence etkinliklerine memnuniyetle götüreceğinizi söyleyin. Başka bir örnek olarak, bebek çok küçükse, bebek masajı tekniklerini veya erken gelişim tekniklerini biliyorsanız, işverene bunu bildirmenizi öneririz.

Mülakatta kendinizle ilgili bilgileri doğrulamak için, kimlik, diploma, eğitim sertifikaları, sağlık raporu, tavsiye mektupları gibi gerekli tüm belgeleri ayrı bir dosyada hazırladığınızdan emin olun. Bu işverene profesyonelliğinizi gösterecektir.

Bazen, harika adaylar tanıdık olmayan ortamlarda utanıp kalırlar ve kendini ifade edemedikleri için mülakatta başarısız olurlar. Bunu için önceden mülakatın provasını yapmakta fayda var.

2. Dış görünüş.

Dış görünüşümüzün ilk izlenim bıratığını hepimiz biliyoruz. Bu yüzden işe girmek isteyen bakıcı mülakatta düzgün görünmelidir. Saç, tırnak, nefes, her şeye dikkat edilmelidir. Ebeveynler için görünüm her zaman ana kriterlerden biridir çünkü kişisel bakımınız çocuğa bakmanızı doğrudan etkiler. Parlak makyajdan, kısa eteklerden, dekolte, bol miktarda mücevherden kaçınmak daha iyidir. Ama sıkıcı görünmene gerek yok. Toplumda kabul edilen iş kurallarını gözlemleyerek her zaman kendiniz kalın. İyi bir görünüm, olumlu ilk izlenim yaratacaktır.

  1. Dakiklik.

Dakiklik herzaman önemlidir. Geç kalmaktan 10-15 dakika erken gelmek her zaman daha iyidir, böylece bakıcının sorumluluk seviyesini ve ciddi olduğunu gösterir. Ancak aniden herhangi bir nedenle geç kalırsanız, önceden işvereni arayıp nedenini açıklayın, sizinle görüşüp görüşemeyeceklerini teyit edin. Sizi bekleyemiyorsa, mülakatı  ertelemeyi deneyin. Tabii ki, gelememe durumunda sadece ciddi sebepler size kurtarabilir.


  1. Görgü kuralları.

İletişim kurarken daima kibar ve doğru olmalı, mesafeyi korumalısınız. Doğrudan işinizle ilgili esasa ilişkin sorular sorulmalıdır. Ebeveynlerin medeni durumu, geliri, araba markaları hakkında soru sorulması uygun değildir.

5. İletişim kuralları. Mülakatta, nezaket ve güveni korurken, daima kendiniz olmaya çalışın. Her zaman doğruyu konuşmalısın. Bazı becerileriniz yoksa, onlara sahip olduğunuzu söylemeyin. Söylediğiniz yalanlar, işin ilk günlerinde ortaya çıkacak ve sizi kötü bir duruma sokacaktır. Bu nedenle, doğruyu olduğu gibi söylemek ve gerekli becerileri öğreneceğinizi eklemek daha iyidir. Bu şekilde profesyonel seviyenizi geliştirmeye hazır olduğunuzu ve olumlu niteliklerinizi göstermiş olursunuz.

Diğer önemli konuları çalışma programı ve ücretlendirme. Bu tür sorulardan utanmayın, bunlar çalışma hayatında doğal sorulardır. Sadece en başında bu soruları sormayın. İşin kapsamını, koşulları anladığınız anı beklemek daha iyidir ve bundan sonra resmi soruları incelikle netleştirebilirsiniz. Bu konuları görüşmenin ilk aşamasında net bir şekilde netleştirmeniz ve gelecekte buna dönmemeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Mülakata sorumlu ve profesyonelce yaklaşırsanız, harika bir ailede işinizi çabucak bulabilirsiniz.

İş aramanızda başarılar diliyoruz!


Makaleyi beğendiniz mi?

18

Benzer makaleler:

  • Yabancı uyruklu çocuk bakıcısı.

    Oku
  • Çocuk bakıcı için zaman yönetimi.

    Oku
  • Akşamları Çocuk Bakıcısı Olarak Yarı Zamanlı İş: Başarılı Bir Başlangıç İçin İpuçları

    Akşamları çocuk bakıcısı olarak yarı zamanlı işe başlamak üzerine öneriler. Ek gelir ve başarılı bir yolculuk için ipuçları!

    Oku