Hasta bakıcılarının karşılaştığı temel sorunlar

Hasta bakıcı olarak iş aramayı planlayanlar için önerilerimiz.
Hasta bakıcısı olmak nasıl bir şey? Bu güzel ve asil meslekte en zor şey ne olabilir?  Bu işe yeni başlayanlar için, bir hasta bakıcının iş yerinde karşılaştığı en yaygın sorunları bu makalede bir araya getirdik. Önerlerimizin size faydalı olacağına inanıyoruz.

Akraba çatışması

Örneğin, hastanın aile fertleri birbirine düşmandır ve hiçbir şekilde anlaşamazlar. Bazen akrabalardan biri bakıcı tutar ve diğeri buna karşı çıkar, bakıcıya ihtiyaç olmadığını, çok pahalı veya güvenilmez olduğunu, ""kendi başımıza halledebiliriz"" vb.

Hiçbir durumda tartışmalarının nedenlerini (evler, para, bakım sorumlulukları veya başka bir şey) anlamaya çalışmayınız, en iyisi onların tartışmalarından uzak durmak, karışmamak ve taraf tutmamak. İşe başlamışsınız, maaş alıyorsunuz, görevlerinizi net bir şekilde yerine getirmeye çalışın ve evde bulunan herkese karşı tarafsız kalın.

Bu aileye ait olmadığınız ve içinde neler olup bittiğini tam olarak anlayamayacağınız için, artan adalet duygunuz tamamen uygun olmayabilir.

Hastanın olumsuz yönleri

Saldırganlık, asılsız iddialar, nezaket ve minnettarlık eksikliği ve hatta işlemediğiniz ciddi suistimal suçlamaları, ne yazık ki, tüm bunlara alışmak zor. Bir çocuğa bakan bir bakıcı buna benzer bir durumla karşılaşabilir, ancak yine de hasta bakıcısı daha büyük zorluklarla karşılaşır çünkü baktığı kişi genellikle sadece zayıf ve çaresiz değil, aynı zamanda gerçekten ciddi şekilde hastadır.

İşin kapsamı ve niteliği değişebilir

Hastalık ne yazık ki ilerleyebilir. Örneğin, demansı (bunama) olan bir kişiye bakıcı olarak işe başlamışsanız, o zaman hastanın durumu yavaş yavaş değişecek ve bu kişinin giderek daha fazla yardıma ve ilgiye ihtiyacı olacaktır.

Bunu işvereninizle görüşün. Dün evde kendi başına yürüyen yaşlı hastanız bugün kalkamayabilir. Veya örneğin, baştan sadece enjeksiyon ve ilaç takibi yapıyorsunuz, ama bir süre sonra hastayı beslemeniz, üstünü değiştirmeniz ve tüm hijyen prosedürlerini uygulamanız da gerekebilir.

Az istikrar, çok stres

Bazen küçük bir çocuğa bakmanın, hareketsiz bir yaşlı hastaya bakmaktan çok daha zor olduğu fikrini duyabilirsiniz. Çocuk her zaman bir yere tırmanıyor, koşuyor ve düşüyor, veya herşeyi ağzına atıyor, ama hasta yatakta yatıyor, oyun parkına onun peşinden koşmanıza gerek yok. Tabii ki, bu bir yanılsamadır. Bakıcıların çoğu her gün çok fazla stresle karşı karşıyadır.

Hasta az önce kendini iyi hissetmişti, hatta gülümsüyordu ve şaka yapıyordu ama şimdi bir kriz geçiriyor. İşyerinden ayrılma nedeni maalesef çoğu zaman hastanın ölümüdür. Ağır bir hastanın son günlerini, haftalarını veya aylarını en azından biraz daha iyi, daha hafif, daha rahat, daha sakin hale getirmeyi başardıysanız, meslekte yerinizi almış sayabilirsiniz.

Makaleyi beğendiniz mi?

29

Benzer makaleler:

  • 2023’te Bakıcı Fiyatları Ne Kadar?

    Oku
  • Bir hasta bakıcı neden kovulabilir?

    Hasta bakıcı olarak iş bulmak o kadar da zor gibi görünmüyor: genelde yüksek öğrenim ve bazı özel bilgiler gerekli değil. Bu makalede, hasta bakıcının işini kaybetmenin yaygın nedenlerine bakacağız.

    Oku
  • Hasta bakıcı nasıl seçilir?

    Hasta yakınları nasıl bir bakıcı görmek ister? Elbette yumuşak huylu, cana yakın, şefkatli, kötü alışkanlıkları olmayan ve tercihen tıp eğitimi almış olmasını istiyorlar.

    Oku