Ev işlerine doğru yardımcı nasıl seçilmeli?

Bir ev işlerine yardımcı seçerken, sadece evi süpürecek, banyoyu temizleyecek ve kanepenin altını silecek bir kadın tutmuyoruz. Aslında, meraklı gözlerden gizlenen özel yaşantımızla temasa geçmesi gereken bir yabancının yaşam alanımıza girmesine izin veririz. Yardımcı sadece kocanızın gömleklerini ütüleyip alışverişe gitmeyecek, aynı zamanda kelimenin tam anlamıyla kirli çamaşırlarını da karıştıracak. Elbette böyle bir yardımcı, tüm detaylar düşünülerek dikkatlice seçilmelidir.

Mülakatta, potansiyel yardımcının eve nasıl girdiğine, nasıl bir ruh hali getirdiğine dikkat edin. Bu aslında çok önemli, sonuçta, bu kişi evinizde sürekli olarak çalışmaya başlarsa, evinizdeki atmosferi yaratacaktır. Bu beklenti sizi korkutuyorsa, birinin ruh halinin ev ortamına yansımasını istemiyorsanız (sonuçta ev sizin kaleniz), göze çarpmayan, sessiz bir elemanı arayın.

İş adayının dış görünüşüne, yürüyüşüne ve jestlerine, nasıl giyindiğine ve ne kadar düzgün göründüğüne dikkat edin. Sade bir görünüm, ölçülü giyinme alışkanlığı ve sessiz, yumuşak hareketlerin kombinasyonu idealdir. Gürültülü ve keskin ağır hareketlere sahip bir kadın can sıkıcı olacaktır (ve belki de istemeden evde bir şeyler kırabilir).

Önemli bir faktör, yorumlarınıza nasıl tepki verdiği, soruları nasıl yanıtladığıdır. Örneğin: “Koltuğun arkasında neden toz var? İyi yıkamadın mı yoksa hiç mi yıkamadın?” Yardımcı bahaneler uydurup tartışmaya başlayabilir veya gereksiz tartışmalara girmeden yanınızda her şeyi hızla tekrar yıkayabilir. Hangisini tercih edeceğiniz size kalmış.

Köşeleri, yüksek rafları, ulaşılması zor yerleri yıkayıp yıkamadığını kontrol edin. Belki de dikkatsizliğinize güvenerek kendini zorlamamaya karar verdi.

Yardımcı kendisinden bahsederken onu dikkatlice dinleyin. Hikayesinde kadere küskünlüğü, yaptığı işinin ağır iş olduğuna ve daha iyi hayatı hak ettiğine dair düşüncesi varsa, böyle bir ""temizlik perisini"" evinize davet etmeye değip değmeyeceğini düşünün.

Hizmetçinin evdeki video gözetimine nasıl tepki verdiğine dikkat edin. Bu fikir onu şaşırtmıyor veya korkutmuyorsa, bu iyi bir işarettir. Akıllı bir çalışan, işverenin güveninin kazanılması gerektiğini anlar ve video gözetimine karşı çıkmaz.

Makaleyi beğendiniz mi?

24

Benzer makaleler:

  • Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır?

    Oku
  • Ev işlerine yardımcı tutarken yapılan altı hata

    Evinizde temizlik ve düzenin tadını çıkarmak için iş adayı ile kişisel bir görüşmeye en az 30-40 dakika ayırın ve güvenlik kontrolü yapın.

    Oku
  • Ev işlerine yardımcı için yedi yasak. İşverenin evinde neler yapmamalısınız

    Diyelim ki harika bir iş buldunuz. İşveren, yer, program ve maaş tam istediğiniz gibi. Saçma sapan bir kazayla her şeyi mahvetmek çok yazık olur.

    Oku