Bakıcı ve yemek konusu.

Bakıcı ve yemek konusu

Bir bakıcı tam zamanlı beş saat veya daha fazla çalışıyorsa veya yatılı bakıcı olarak çalışıyorsa, işyerinde yemek konusunda karar vermesi gerekir. Çocuk yerine sıcak çorbasını düşünen aç bir bakıcı kabul edilemez bir durumdur. Tam zamanlı hasta bakıcısı ya yanında yiyecek getirir ya da yemeği işveren tarafından sağlanır. Yemek konusunda nelere dikkat edilmeli?

Yemeği yanınızda getirme

Hangi mutfak aletlerini kullanabileceğinizi, yemeği nerede pişireceğinizi veya ısıtacağınızı işverenle mutlaka görüşün. Buzdolabında yiyecekleri saklamanız için kendinize ayrı bir yer ayırabilirsiniz.

Çocuğa bakıcı ile farklı diyetlere sahip olacağı açıklamak önemlidir. Çocuğa kendi evinizden getirilen köfteleri yedirmeye çalışmanız, bazı işverenler tarafından çocuğun sağlığını bozabileceği olarak değerlendirilebilir.

Yemeğin işveren tarafından sağlanması

Tam gün çalışan bakıcıların yemeği genel olarak işveren tarafından sağlanır. Müstakil evlerde ev personeline ayrı masa ve kendi yemeklerini saklayabileceğı buzdolabı sağlanmaktadır. Apartman dairelerinde, genellikle bakıcıya buzdolabını ortak kullanmasına izin verilir. Bu durumda dikkate alınması gerekenleri aşağıda bulabilirsiniz.

• İşveren, buzdolabının içindekilerinin tamamını kullanabilceğinizi söylese bile, Fransa'dan getirilen tatlıların veya organik ithal balıkların tadına bakarsanız muhtemelen işveren bundan mutlu olmayacaktır. Kullanabilceğiniz ortak kullanım yieyecelerini, önceden kararlaştırmak daha iyidir.

• Yemek yeme alışkanlıklarınız ile çalıştığınız ailenin damak zevkleri uyuşmayabilir. Anne bir diyet uyguladığı için, buzdolabında çocuk mamasına ek olarak az yağlı kefir, yeşil elma ve Brüksel lahanası varsa, bunları yememe hakkınız vardır. Bu durumda, yanınızda yiyecek getirmek daha iyidir. Bazı aileler size yiyecek sağladıklarını ve bu nedenle daha az ücret ödeyeceklerini özellikle vurgular, bu nedenle "yiyecek" ile ne kastedildiğini önceden öğrenin. Birinci ve ikinci yemeklerden oluşan tam bir öğün söz konusu olduğunda durum farklıdır, ama hazır erişte ve birkaç dilim ekmek söz konusu olduğunda ise bu tamamen başka bir şey.

Bakıcının herkes için yemek yapması

Bazen bakıcı, işverenle anlaşarak tüm aile için yemek yapar ve yaptığı yemeği kendisi yer. Genellikle ev halkı için yemek yapılması sözleşmede ayrıca belirtilir. Çoğu zaman, profilinde "bakıcı-aşçı" ne tür bir mutfağı ve hangi yemekleri pişirebileceğini belirtir. Böyle bir gösterge, bakıcının yemek pişirme görevlerine karşı olmadığını doğrudan gösterir.

Önemli Hususlar

İşverenle çay, şeker, kahve, içme suyunu kullanma hakkını konuşun. İzin verilmediği durumda, bu tür malzemeleri saklamanız için size bir yer ayırılması lazım çünkü her gün yanınızda birkaç çay poşeti taşımanız uygun olmayacak.

• İşverenin sizin için yemek pişirmek zorunda olmadığını unutmayın. Akşam işten dönen bir annenin çocuk ve sizin için akşam yemeği pişirebilmesi harika, ancak bu tür durumlar nadirdir. Evde aşçı olmadığında veya personel için yemek yapılmadığında ama size yiyecek sağlamaya söz verdiklerinde, büyük olasılıkla hazır yemeği ısıtmanız veya bazı basit yemekleri kendiniz pişirmeniz gerekecektir.

• Pişirme minimum zaman almalıdır çünkü çocuk bakıcısı olarak işe alındınız ve çocuğa bakmak sizin ana görevinizdir.

• Çocuğunuzun hangi yetişkin yiyeceklerini yiyebileceğini ve deneyemeyeceğini önceden öğrenin.


   Bakicibuldum'dan tavsiye

Hareket halindeyken yemek yemeyin. İşveren, iş günün içerisinde en az yarım saatlik bir ara verme hakkınıza saygı göstermelidir; bu süre zarfında sadece yemek değil, aynı zamanda dinlenebilmelisiniz. Çalışma gününüz 8 saatten fazla sürüyorsa, günde iki öğün yemek konusunda anlaşmaktan çekinmeyin.

Makaleyi beğendiniz mi?

16

Benzer makaleler:

  • Çocuk bakıcısı olmak istiyorum!

    Oku
  • Çocuk bakıcısı ile ilgili oluşabilecek sekiz şikayet.

    Oku
  • Oyun Ablası Ücretleri Ne Kadar?

    Oku