Ev işlerine yardımcı için yedi yasak. İşverenin evinde neler yapmamalısınız

Diyelim ki harika bir buldunuz. İşveren, yer, program ve maaş tam istediğiniz gibi. Saçma sapan bir kazayla her şeyi mahvetmek çok yazık olur.

Kapıyı çalmadan içeri girmeyin Anahtarlar size verilmiş olsa ve bu saatte evde başka kimsenin olmayacağından kesinlikle emin olsanız bile, yine de utanç verici durumlardan kaçınmak için kapıyı çalın ve bir dakika bekleyin. Sonuçta her şey olabilir.

İşverenle asla tartışmayın Kendinizi ne kadar deneyimli bir temizlikçi olarak kabul ederseniz edin, hiçbir durumda kendi görüşünüzü veya çalışma yönteminizi işverene empoze etmeye çalışmayın. Kullandığınız deterjanın işverenin kullandığı deterjandan daha iyi leke çıkardığından emin olsanız bile işverene haksız olduğunu inatla ispatlamayın.

Arkanızdan bir şey bırakmayın İşverenin zevkinize göre bir şeyler katma arzunuzu takdir etmesi pek olası değildir. Sizden istenmedikçe koku veya saksı çiçeği getirmeyin. Çarşaf dolabındaki lavanta keseleri, pencere kenarındaki en sevdiğiniz çiçekler veya banyodaki kokulu bir mum size harika görünse bile, sormadan bir şey icat etmemelisiniz. Aileden birinin bu bitkiye veya bu kokuya alerjisi olabilir o zaman hoş bir sürpriz ve minnettarlık yerine bir kınama alırsınız.

Küçük şeylere dikkat edin Hepimiz zaman zaman takı, kol saati, gözlük, kart, evrakları evin en beklenmedik yerlerine bırakırız. Arama başarısız olduğunda sonsuza kadar kaybolduklarını düşünür ve evin içinde bir yerlerde olduklarının farkına varmayız. Ev işlerine yardımcı çoğu zaman kayıp eşyaları ilk bulan kişidir.

İşvereni konuşmaya çekmeye çalışmayın Hava durumu ve marketteki indirimlerden, euro kuruna ve siyasete kadar her konuda durmadan sohbet etmemelisiniz. Temizlik sırasında işvereniniz ve aile üyeleriniz evdeyse, yapılacak en iyi şey kibarca “Merhaba’’ demek ve sessizce işinize bakmaktır.

Hiçbir şeye şaşırmayın Ev işlerine yardımcı, işverenin yaşam alanında olduğu için hoş olmayan durumlarda ister istemez onu görebilir, işverenin kişisel eşyalarına dokunur, yemek yapar, ütü yapar, çamaşırı elde yıkayabilir. Saygı ve duyarlılık bir yardımcı için kesinlikle gerekli niteliklerdir. Rutin, yaşam tarzı ve evin duvarları içinde olup biten her şey işvereninizin kişisel alanıdır. Her yeri nasıl bu kadar kirletmeyi başardığını sormak sizin işiniz değil. İşinizin kapsamı evi temizlemek ve temiz tutmaktır. Soru sormak, şaşırmak ve kendi fikrinizi ifade etmek için kendi yaşam alanınız var.

İşverenin evi size ne kadar güzel ve rahat görünse de kendi evinizmiş gibi davranmayın. İstanbul çevresinde müstakil evlerde yaşayan ailenin ev işlerine yardımcı Meryem Hanım, ""Bazen çok cezbedici oluyor,"" diye itiraf ediyor, “Bazen biraz rahatlamaya, temizlikten sonra terasta oturmaya hakkım varmış gibi geliyor. Ev sahibinin kahve makinesinden bir fincan kapuçino içsem, masadan tatlı yesem... olmaz mı? Beş dakikalık bir dinlenmeyi hak etmedim mi? Ne de olsa buraya bir ferahlık ve güzellik katıyorum! Ama neyse ki, bu düşünceleri hemen uzaklaştırıyorum. İşime değer veriyorum ve utanç verici bir duruma düşmek istemiyorum’’.

Makaleyi beğendiniz mi?

27

Benzer makaleler:

  • Ev İşlerine Yardımcı İlanı: Doğru Kişiyi Bulmanın Püf Noktaları

    Ev İşlerine Yardımcı İlanı rehberi: Doğru yardımcıyı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve başarılı sonuçlar için ipuçları.

    Oku
  • Ev İşlerine Yardımcı Görevleri: Eviniz İçin Doğru Yardımcıyı Seçin

    Eviniz için ideal ev işlerine yardımcı görevlerini keşfedin ve doğru yardımcıyı nasıl seçeceğinizi öğrenin. Pratik ipuçları ve öneriler!

    Oku
  • Ev işlerine vazgeçilmez bir yardımcı nasıl olunur?

    İşyerinde sadece mesleki niteliklerimiz değil, çalışma arkadaşlarımız ve patronumuzla olan ilişkilerimiz de çok önemli bir yer alıyor.

    Oku