Yeni başlayan bebek bakıcıları için ipuçları.

Yeni başlayan bebek bakıcıları için ipuçları

İlk günden kovulmamak için ne yapmalı?

Sadece iş tecrübesi olan bakıcılar iş bulabilir diyenleri dinlemeyin. Çocuklarına bakmak için tamamen deneyimsiz bakıcıları tutmaktan mutlu olan aileler var. Deneyimsiz bakıcılar işverene pek çok avantaj sunabililir.

• Deneyimsiz ve genç bakıcılar, bebek yetiştirme veya ev işleriyle ilgili kendi bakış açılarını empoze etmeye çalışmazlar;

• Yeniliklere açıktırlar ve çocuk onların yanında sıkılmaz;

• Deneyimli bakıcılardan daha az maaş talep ederler;

• Çocuklarla çalışma alanında çok şiddetli bir şekilde hissedilen profesyonel tükenmişlikten henüz etkilenmemişler;

• Çok fazla enerjileri vardır, ve deneyim eksiklikleri çoğu zaman çekicilikle telafi edilir, bu da bazen sağlam bir iş tecrübesinden çocukları çok daha iyi etkiler.

Diyelim mülakatı başarıyla geçtiniz ve yeni işe başlıyorsunuz. İlk önce ne yapmanız gerekiyor?

• Anne babaya merhaba dedikten sonra çocuğa kendinizi tanıtın, ona tepeden bakmamak, oturup çocuğun göz hizasına temas etmek önemlidir.

• Ellerinizi yıkamayı unutmayın.

• Anne baba dışarı çıkar çıkmaz çocuk ağlayabilir. Bunu önlemek için çocukla beraber anneye giyinmesine yardım etmeye çalışabilirsiniz. Örneğin, çocukla beraber annesinin palto giymesine, çanta getirmesine vb. yardım edebilirsiniz. Böylece çocuğun üzülemsini önleyebilir, ebeveynlerinin evden gideceği düşüncesinden uzaklaştırabilirsiniz. Ayrıca ebeveynlerin evden çıkmalarını görmemesi için çocuğu hemen başka bir odaya götürüp bir şeyle meşgul etmenizi öneririz.

Başarı şansı nasıl artırılır?

Aslında çocuğa bakmaya gidildiğinde dış görünüşüne önem vermek gerekir. Aynaya bir bakın. Çocuklar, iç dünyanın görünüşten çok daha önemli olduğunun henüz farkında değiller, nitelikleri içsel ve dışsal olarak ayırmadan bir insanı bir bütün olarak algılıyorlar. Bu nedenle aynaya bakınca kendinizi beğenmeniz gerekmektedir.

Sevimli, gülümseyen bir bakıcının bebeği memnun etmesi, yorgun, uykusuz ve pasaklı birinden daha kolay. Düzgün, temiz giyinmelisiniz, ancak aynı zamanda kıyafetleriniz rahat olmalıdır, böylece örneğin yerde sürünebilir veya bahçede koşabilir ve kartopu oynayabilirsiniz. Güçlü parfüm kokusu kullanmamalısınız, çocuğun parfüme alerjisi olabilir. Unutmayın ki, çocuğun ebeveynleri sigara içse bile sizden buna kesinlikle müsamaha göstermeyeceklerdir. Kendinize bir bakın ve dürüst olun, sizin gibi bir bebek bakıcısının yanında birkaç saat kalmak ister miydiniz? Cevabınız evet ise, devam edin!

Bebek bakıcısının işe başlamadan önce bilmesi gereken konular

Çocuğu daha iyi anlamak ve neleri sevdiğini bilmek için, mülakatta, çocuk hakkında mümkün olduğunca çok soru sorun. Sadece cinsiyeti ve yaşı değil, aynı zamanda çocuğun sevdiği kitapları, masalları, sevdiği yemeği, kesinlikle yemediği yemekleri vb. Anne babadan öğrendiklerinize ek olarak, internette araştırma yapabilirsiniz. Ücretsiz erişimde, çocuğun dikkatini çekmenize yardımcı olacak birçok çocuk şarkısı, tekerlemeler, oyunlar ve egzersizler bulabilirsiniz. Çocuk daha büyükse, onun ilgisini başka bir şeye çekmeye çalışın. Birlikte kurabiye pişirebilir, ütülenmiş çarşafları raflara dikkatlice yerleştirmeyi öğrenebilir, gelinlik modelleri tasarlayabilir veya masa oyunu oynayabilirsiniz.

Bebek bakıcısı sıkıcı olmamalıdır.

Bebeğe akıl vermeyin, yaşlı büyükannesi gibi oflayıp durmayın. Çocuğu eğlendirmek için birkaç saatiniz var. Pijama partisinin mini bir versiyonunu düzenleyin, ebeveynler eve döndüğünde, çocuğun eğlenmiş ve pijama giymiş olmasına sevinecekler, böylece onlar da rahat dinlenebilirler.

Yanınızda çocuğu hemen neşelendirebilecek bir şeyi bulundurun. Örneğin, sevimli bir kutu, balon veya giysilerinizde parlak detaylar, komik baskılı atkı veya boncuklu bir kolye.

Ana tavsiyemiz, ne olursa olsun panik yapmayın. Acil durum telefon numaraları yanınızda bulundurun. Kötü bir şey olmadıysa ve çocuk yaramaz hale geldiyse, şarkılarınıza ve danslarınıza tepki vermiyorsa, sakin olun ve iyi niyetinizi koruyun. Bebeğin annesi sizi anlayacaktır çünkü kendisi de çok kez aynı durumda kalmış.


Makaleyi beğendiniz mi?

26

Benzer makaleler:

  • Bakıcı olarak deneme süresini başarıyla geçmenin yolları.

    Oku
  • Bakıcı maaşına zam istiyorsa.

    Oku
  • Çocuk bakıcısına ne kadar maaş vermeliyim?

    Oku