İngiltere'den bir bakıcının faydaları.

İngiltere'den bir bakıcının faydaları

Çocukların erken yaşlardan itibaren pek çok dili öğrenme fırsatına sahip olmaları için bazı ebeveynler yurt dışından bakıcı tutmaya karar verirler.

Ebeveynlerin, yurt dışından gelen mürebbiyenin ne tür bir eğitim aldığını, hangi iş deneyimine sahip olduğunu ve çocuklarına ne gibi yararlı bilgiler verebileceğini bilmesi gerekir. Bazen profesyonel olmayan, eğitim almamış ve çocuklara yabancı dili rastgele öğreten yabancı mürebbiyeler tutulur.

Yurt dışından mürebbiye tutma geleneği eskidir ve günümüzde de devam etmektedir. Giderek daha fazla sayıda aile, çocuklarına uluslararası düzeyde bir eğitim vermek istiyor. Genel olarak, İngilizce konuşan bakıcı veya mürebbiye tutmak mantıklıdır, çünkü İngilizce bugün yaygınlık açısından ilk sırada yer alıyor.

Eğitim yetiştirme ile başlar, bu nedenle konuşmayı öğrenmeye yeni başlayan küçük çocuklara İngilizce bilen bir mürebbiye veya bakıcı tutabilirsiniz.

Çocuk yabancı dilde günlük konuşmaları ne kadar çabuk duymaya başlarsa, dil ortamına kendini kaptırması o kadar kolay olacak ve öğrenmesi o kadar başarılı olacaktır.

Yabancı profesyonel çocuk bakıcısı ajansı müdürü Ahmet Bey anlatıyor: "Altı yaşına kadar bir çocuk İngilizceyi özümser ve dil ortamında yapılandırılmış dersler olmadan konuşmaya başlar. Çocuğu iletişime dahil etmek için oyun tekniği kullanılır ve ilgisini çeken şeyler yabancı dilde konuşulur.”

Böylece, yurt dışından bir bakıcı hem bebeğe, hem 3-6 yaş arası bir çocuğa veya okul öğrencisine davet edilebilir.

İngilizce konuşan bakıcı tutarak elde edeceğiniz avantajlar:

• Tam olarak hedeflerinize ulaşmak için mürebbiye'nin gerekli eğitim ve deneyime sahip olduğundan emin olun. Örneğin, çocuğunuz İngiltere'de belirli bir okulda okuyacaksa, öğretmenin istenen programı net bir şekilde bilmesi ve ideal olarak tam da o okulda öğretmenlik deneyimi olması gerekir;

• Bakıcı ve çocuğun birbirlerine nasıl tepki verdiklerini gözlemleyin, psikolojik olarak her ikisinin de rahat olduğundan emin olun.

• Tanıdık ortamı değiştirmeye gerek kalmadan çocuğu yabancı dil ortamına kaptırabilir;

• Çeşitli faydalı becerilerin aşılanması, öğrenme isteği geliştirilmesi;

• Yetiştirme, farklı kültürlerle tanışma, açık sınırsız bir dünya görüşü oluşturma;

• Okula hazırlık, okul müfredatına yabancı dilde çalışması;

• Oyunlar, sanat ve spor faaliyetleri.


Makaleyi beğendiniz mi?

22

Benzer makaleler:

  • İş arayan profilinizi geliştirmenin yolları.

    Oku
  • Hastalık durumunda çocuk bakıcısı.

    Oku
  • Yatılı çocuk bakıcısı olarak çalışmanın artıları ve eksileri.

    Oku