Hastalık durumunda çocuk bakıcısı.

Hastalık durumunda çocuk bakıcısı


Bazı bakıcılar artan sağlık riski ve daha fazla iş yükü nedeniyle çocuk hastayken maaşının artırılmasında ısrar eder.

Istanbul ailelerinde 7 yıl çalışma deneyimi olan çocuk bakıcısı Arzu Hanım anlatıyor: “ Çocuk hastayken sürekli evde durmak normal günlerden daha zor, hastalık yüzünden çocuklar daha çok huzursuz oluyorlar ve dışarı gezmeye çıkamıyorlar. Daha sık temizlik yapmam, odayı havalandırmam gerekiyor, hasta çocuk daha çok bakım ister, daha sık üstünü değiştirmek, ilaç almaya ikna etmek, burnuna ilaç sıkmak, gargara yaptırmak zorundayım. Böyle bir iş gününün yorgunluğu çok daha fazladır’’.

Bu tür durumlarda ücretini artıran bakıcının haklı olup olmadığına siz karar verin. Çocuk bakıcısı çalışmaya başlamadan önce, çocuğun olası hastalanma durumunu onunla konuşmak gerekir. Özellikle yarı zamanlı bakıcı çalıştırıyorsanız, hastalık durumunda yapacaklarınızı önceden planlamanızı öneririz. Çocuklar hastalanmadığı sürece her şey rahat. Ancak çocuk bir enfeksiyon kaparsa ve iş yerinden hastalık izni alamıyorsanız, o zaman saatlik bakıcı çocuğa sabahtan akşama kadar bakmak zorunda kalacaktır. Çocuk hastayken bakıcının sabah işlerini geçici olarak iptal edip edemeyeceğini veya birkaç dersi atlayıp atlayamayacağını önceden öğrenmek önemlidir.

Bakicibuldum.com'dan tavsiye: Yarı zamanlı bakıcınız çocuğun hastalığı sırasında gelemeyecek durumdaysa, çocuğun hastalık süreci için ayrı bakıcı tutmanızı öneririz. Örneğin, Bakicibuldum.com'daki iş ilanınıza yanıt gönderenler arasından iki veya üç bakıcı ile olası bir geçici iş için önceden anlaşmanızı öneririz.


Hastalanan çocuğa annesi bakıyorsa, tam zamanlı bakıcının zorunlu ücretinin ödenip ödenmeyeceği konusunda net bir anlaşmaya ihtiyaç vardır. İşveren, çalışanın devamlı bir gelire ihtiyaç olduğunu ve mevsimsel grip salgınının onu zor durumda bıraktığını anlamalıdır. Öte yandan, bakıcıyı, hastalığı sırasında işsiz kalırsa, bebeğinizin sağlığına ekstra özen göstermesi için maddi olarak teşvik edebilirsiniz.

Bakicibuldum.com'dan tavsiye: Mülakat aşamasında gereken herşey konuşulduğundan ve daha sonra sözleşmede yazıldığından emin olun.

Bakıcıya iyi bakın

Soğuk algınlığı riskinin arttığı sonbaharda bakıcının sağlığına dikkat edin. Ona bir grip aşısı yapmayı teklif edebilir veya kullandığı antiviralleri satın alabilirsiniz. Bu sadece bir iyilik değil, bakıcının hastalanmaması sizin yararınızadır. Böylece, hastalık izni almak zorunda kalmazsınız veya acilen onun yerine yeni bakıcı aramaktan kurtulursunuz.


Makaleyi beğendiniz mi?

22

Benzer makaleler:

  • Başarılı Bakıcı Mülakatının Beş Sırrı.

    Oku
  • Ev personelini incitmeden işten çıkarmanın beş yolu.

    Oku
  • Ev İşlerine Yardımcı İlanı: Doğru Kişiyi Bulmanın Püf Noktaları

    Ev İşlerine Yardımcı İlanı rehberi: Doğru yardımcıyı seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve başarılı sonuçlar için ipuçları.

    Oku