Ev personelini incitmeden işten çıkarmanın beş yolu.

Ev personelini incitmeden işten çıkarmanın beş yolu

Çok güvenilir, harika ve çok sevilen bir bakıcınız olsa bile bazen onunla ayrılmanız gereken durumlar vardır. Çocuklarınız büyüdü, planlarınız, koşullarınız, ihtiyaçlarınız ve imkanlarınız değişmiş olabilir, veya örneğin, çocuğun annesi işten ayrıldı ve ev hanımı olmaya karar verdi. Ya da ailenz başka bir ülkeye taşınabilir, olur böyle şeyler.

Ve artık o sadık ev personeline bundan sonra ona ihtiyacınızın olmadığını söylemek zorundasınız. Konuşmak kolay olmayacak. Bakıcıya saygı duyuyor ve evinizde çalıştığı için minnettarsınız, çocuklarınızı gerçekten sevdiğini biliyorsunuz ama bu konuşmadan kaçınılmaz. Onu incitmeden nasıl konuşabilirsiniz? Haksızlık yapılmadığını nasıl hissetirebilirsiniz?

Bakicibuldum.com bu durumda beş basit çözüm sunuyor.

  1. Kayınvalide geliyor. Bakıcı ile konuşmaya hala cesaretiniz yoksa o zaman babaanne veya anneanne geliyor diyebilirsiniz. Yalan söylemek elbette iyi değildir ama bu masum yalanın kimseye zararı olmaz. Bakıcınıza, eşinizin çocuğu özel bir anaokuluna yazdırdığını veya İngiltere'den iki mürebbiye işe davet ettiğinizi söylemek zor geliyorsa, kayınvalidenizin evinize taşınmayı planladığını söyleyin. Kayınvalideniz yeni emekli oldu ve oğlunun yanına gelmek ve torunlarına bakmak için can atıyor. Bu durumda kim kendi annesini reddedecek? Genel olarak, bakıcı sizi anlayacak, onu özel anaokulu veya yabancılarla değiştirildiği için kırılmayacak.

2. Açık konuşma. Her şeyi olduğu gibi dürüstçe açıklamaya çalışın. Doğru kelimeleri seçmek çok önemli. Bakıcıya, çalışmasını takdir ettiğinizi ve saygı duyduğunuzu bildirin. Onu işten çıkarmanın sizin için çok zor bir karar olduğunu açıklayın. Açıklık ve samimiyet her zaman en iyi taktik.

3. Bakıcıya referans olun. Yürekten söylenen nazik sözler kağıda kaydedilmeli ve ayrıntılarla desteklenmelidir. Minnettar olduğunuz her şeyi listeleyin ve en önemlisi yeni işverenlerden gelen soruları yanıtlamanız için telefon numaranızı ekleyin. Bakıcı çalışması hakkında iyi yorumlar, bir sonraki işe başvurmasında ona yardımcı olacaktır.

4. Tazminat ödeyin veya unutulmaz bir hediye yapın. Her ikisini de yapabilirsiniz. Ona sessizce bir zarf vermeniz yetmeyebilir, yine de konuşmak zorunda kalabilirsiniz.

5. Bakıcıya işten çıkarılacağını önceden söyleyin. İş aramak ve mülakatlara gitmek keyifli olmayabilir ama beklenmedik bir anda işini kaybetmek ve parasız kalmak çok daha kötü. Bir ay önceden haber vermeniz çalışanın psikolojik olarak alışmasına yardımcı olur. İyi bir çalışan işsiz kalmaz.


Makaleyi beğendiniz mi?

14

Benzer makaleler:

  • Akşamları Çocuk Bakıcısı Olarak Yarı Zamanlı İş: Başarılı Bir Başlangıç İçin İpuçları

    Akşamları çocuk bakıcısı olarak yarı zamanlı işe başlamak üzerine öneriler. Ek gelir ve başarılı bir yolculuk için ipuçları!

    Oku
  • Bakıcı ve yemek konusu.

    Oku
  • Bebek bakıcısı nelere hazır olmalı?

    Oku