Çocuk bakıcısı hakkında babaların görüşleri.

Çocuk bakıcısı hakkında babaların görüşleri

Çoğu zaman, anneler bakıcı arar. Yine anneler bakıcıyı kontrol eder ve onunla ilgili tüm günlük sorunları çözer. Aile reisi genellikle zamanının çoğunu işte geçirir ve nadiren bakıcı ile karşılaşır. Bakıcı ve babanın birbirini hiç görmemesi imkansızdır ve bazen iletişimleri annenin sinirlenmesine sebep olur...

Bakicibuldum.com, bu konuda olabilecek sorunları ve çözmenin yollarını hazırladı.

Bakıcı genç ve güzel

Birçok ünlü aile bu duruma düşmüştür. Çocuk bakıcıları ve hizmetçileri, bazı oyuncuların özel hayatlarını büyük ölçüde etkiledi: Robin Williams, Jude Law, Ethan Hawke, Arnold Schwarzenegger vs.

Elbette bu konu basın tarafından abartılıyor. Kocanızla ilişkiniz gerçekten güçlüyse, hiçbir bakıcı sizi ayıramaz. Fakat kocanızın kadınlara ilgi duyduğunu biliyorsanız, her şeyi önceden düşünüp daha yaşlı bir bakıcı tutmak daha iyidir.

Bakıcı huysuz ve emir vermeye çalışıyorsa…

Tabii ki, babalar bundan hoşlanmaz. Anne de hoşlanmaz, ama yorgun bir anne, yeni işe başladığı ve işine çok değer verdiği için bakıcının kusurlarına uzun süre dayanabilir. Çocuk bakıcısı olmazsa işini kaybeder. Uzun süredir doğum izninde kalan kadınlar, tekrar işe başlamanın ne kadar zor olduğunu bilirler, bu durumda güvenilir bir bakıcı annenin ilk yardımcılarından biridir.

Yeni bir bakıcı bulmak uzun zaman alabilir, kariyer yapan annelerin genellikle buna ne zamanı ne de gücü vardır. Ayrıca her anne ev rutininin ne kadar zor ve neredeyse bitmeyen olduğunu bilir. Bu nedenle anneler bakıcının eksikliklerine pek önem vermeyebilir. Babalar ev işlerinin inceliklerini bilmezler, zor olmadığını düşünürler ve bakıcıdan mükemmel olmasını beklerler. Fakat bildiğimiz gibi, mükemmel insanlar yok.

Bakıcı ve aile reisinin birbirini mümkün olduğunca az görmesini sağlayın. Kocanıza bakıcının en sevdiği bardağı kırdığını söylemeyin, suçu üstlenebilirsiniz.

Bakıcı ağır hatalar yapmıyorsa, kocanıza onunla yaşadığınız küçük tartışmalardan bahsetmeyin. Sinirlenip onu kovabilir, yenisini aramak yine size düşer.

Baba sebepsiz yere bakıcıya kızıyor

Aslında bir sebep var. Bakıcı ne kadar harika, sessiz ve mütevazı olursa olsun, erkekler ev işlerini sevgili karısının değil, başka bir kadının yapmasından genellikle hoşlanmazlar.

İşten dönen yorgun baba bakıcıya kızmamalıdır çünkü onun çabaları sayesinde ev düzene girmiş, sıcak yemekleri var, çocuklar güvende ve karısı kariyer yapabiliyor. Görünüşe göre bakıcı takdir edilmeli ama baba kusur arıyor ...

Bu durumda kocanızla konuşmanız gerekecek ama konuşma çok ciddi olmamalı, biliyorsunuz erkekler genellikle ciddi konuşmaları sevmez. Kocanıza, bakıcı sayesinde kariyer yapmanıza, gelişmenize, kendinizle ve özellikle kocanızla ilgilenmek için zamanınız olduğunu olabildiğince nazik bir şekilde açıklayın.


Makaleyi beğendiniz mi?

7

Benzer makaleler:

  • Çocuk bakıcısı kriterlerimiz ne kadar doğru?

    Oku
  • Çocuk Bakıcısı Sözleşmesi.

    Oku
  • Çocuk bakıcısı değişiminde anneler için ipuçları.

    Oku