Bir hasta bakıcı neden kovulabilir?

Hasta bakıcı olarak iş bulmak o kadar da zor gibi görünmüyor: genelde yüksek öğrenim ve bazı özel bilgiler gerekli değil. Huzursuz çocukların peşinden koşmaya, matematik ödevleri yapmaya ya da uykusuz bebekleri uyutmaya gerek yok. Ama aslında bu alan tuzaklarla dolu. Talepkar işverenler bebek bakıcıları kadar sıklıkla hasta bakıcıları da kovar. Bu oldukça mantıklı, çünkü her ikisine de genellikle tamamen çaresiz sevdikleri emanet edilir. Bu makalede, hasta bakıcının işini kaybetmenin yaygın nedenlerine bakacağız.

Bunlar hırsızlık, dolandırıcılık veya hastanın yaralanması kadar korkunç olmayan daha az belirgin nedenlerdir.

1. Tıbbi konularda ihmal Hastanın herhangi bir karmaşık prosedüre ihtiyacı yoksa, hasta bakıcı olarak bir iş başvurusunda bulunurken tıp eğitimi genellikle gerekli değildir. Ancak en azından tıbbi bakım hakkında temel bilgilerine sahip olmak gerekir. Bir bakıcının, baktığı hastanın damarında kateter unutup bıraktığını için kovulduğunu biliyorum. Kızı babasının odasına girdi ve babasının bu sondayı kendi başına çıkarmaya çalıştığını gördü (bakıcı tuvalete gitti).

Hastaya ilaç reçete edilirse, onu almak için net bir program takip etmek önemlidir. Örneğin, bakıcı hastaya sabah ilaçları vermeyi unuttuysa ve akşam hastaya çift doz verdiyse, bu kesinlikle kabul edilemez, bakıcı bu sebebten dolayı bir anda kovulabilirler (bu durumda işveren haklı olacak). İşverenle başarılı bir iletişim kurmak önemlidir: ayrıntılarla ilgilenin, gerekirse tekrar sormaktan çekinmeyin. İşverene ayrıntılı bir rapor verin: hastanın gün içinde nasıl davrandığı, ne kadar uyuduğu, ne yediği, hastanın şikayetlerini, hangi enjeksiyon yapıldığını vb.

Unutmayın: hasta ve çaresiz bir kişinin bakımı size emanet edildi, dikkatsiz davranışlarınız, hatalarınız, ilgisizliğiniz üzücü sonuçlara yol açabilir.

2. İşverenin hane sınırlarının ihlali Gündüzlü bir hasta bakıcı işverenin evinde oldukça fazla zaman geçirir, onun banyosunu ve tuvaletini kullanır, mutfağında çay içer ve muhtemelen bazen televizyonunu izler. İşveren, yokluğunda çalışanın neler yapıp yapamayacağı konusunda kendi fikirlerine sahip olabilir: örneğin, kişisel araç gereçlerini kullanmasına izin veriliyor mu yoksa bakıcı kendi fincanını/kaşığını/tabağını getirmeli mi?

Bir bakıcının işvereninin evinde banyo yaptığı için kovulduğunu biliyorum. Ancak hemen değil, birkaç yanlış yaptıktan sonra kovuldu.

Bazı çalışanlar, izin almadan işverenin yemeğini buzdolabından alıp yemeyi veya işverenin bilgisayarından internete girmeyi ayıp olarak görmüyor. Böyle şeylerin görünmez kaldığını düşünmeyin. Sorunlardan kaçınmak için, sadece temel nezaketi gözlemlemek, çalıştığınız aileye saygı duymak ve onların mallarını korumak yeterlidir. Ayrıca, işverenin yorumlarını ima şeklinde ya da sadece yüksek sesle bir düşünce şeklinde ifade edilmiş olsa bile ilk seferde anlamak önemlidir. İşverenlerin isteklerini tahmin etmeniz ve neyden memnun olmadıklarını, dile getirmeden önceden anlamanız ideal olacaktır. Bunu zamanla öğrenilebilirsiniz.

Birkaç ay içinde bu beceride ustalaşmayı başarırsanız, iş bulmakta asla sorun yaşamazsınız ve yüksek maaşlı ve aranan bir hasta bakıcı olursunuz.

3. Resmi belgelerle ilgili sorunlar Yabancı işgücünün katılımıyla ilgili mevzuat (genellikle yabancı kadınlar hasta bakıcı olarak çalışmaktadır) sürekli değişmektedir ve personelin bu değişikliklerden haberdar olması arzu edilir.

Bu durum bazı işverenleri rahatsız etmese de yine de beklenmeyen denetimlerde hem kendinizi hem de işvereni olası risklerden korumakta fayda var. İşverenlerinizin yasalara uyan vatandaşlar olma haklarına saygı gösterin! Haberleri takip edin. Resmi belgelerle ilgili gerçekten sorunlar varsa, işverene bunu dürüstçe anlatmanız gerekir. Bazı işverenler için bu hiç sorun olmayabilir ama bazıları bunu kusur olarak görebilir, o zaman olası sıkıntılar için affedilmeyeceksiniz.

4. Davetsiz misafirler Ağır hasta ve refakatçisi için ayrı bir ev kiralandığı ve bakıcı kendi akrabalarını da oraya yaşaması için getirmesi hoş olmayan durumlar vardır. İşveren, bakıcı tarafından davet edilen tek serferlik ziyaretçilerden de rahatsız olabilir. Sonuçta, davetliler yukarıdaki anlattıklarımızı kolayca ihlal edebilir, yani mülke zarar verebilir, gerekli tıbbi bakıma müdahale edebilir veya genellikle resmi belgelerle ilgili sorunlar yaşayabilir ve yetkililer tarafından aranabilir."

Evinde davetsiz misafirleri gören işveren sizi hemen işten çıkarmaya karar verirse şaşırmayın.

Makaleyi beğendiniz mi?

6

Benzer makaleler:

  • Hasta bakıcılarının karşılaştığı temel sorunlar

    Hasta bakıcısı olmak nasıl bir şey? Bu güzel ve asil meslekte en zor şey ne olabilir?

    Oku
  • Hasta Bakıcısının Görevleri: İnsan Sağlığına Adanmış Özen

    Oku
  • 2023’te Bakıcı Fiyatları Ne Kadar?

    Oku