Bakıcı mülakatta nasıl giyinmeli?

Bakıcı mülakatta nasıl giyinmeli?

İşe kabul edilmenin en büyük etkenlerinden biri olan giyim tercihiniz ve dış görünüşünüzdür. Köyden geliyorsanız ve büyükşehir standartlarına tam olarak adapte değilseniz, iyi görünme ve giyinme yeteneği özellikle önemlidir. İşveren profesyonel bakıcı niteliklerinizi değerlendirmeden önce nasıl giyindiğinize, ne tür makyaj yaptığınıza ve ilk izlenimi oluşturan diğer küçük şeylere çok dikkat edecektir. Mümkün olduğunca ilk izlenimi elverişli hale getirmek sizin elinizde.

Giyim

Hatalardan biri, daha yüksek maaş alma umuduyla daha şık ve daha zengin görünmeye çalışmaktır. İşverenin maaş konusunda önceden karar verdiğini anlamalısınız siz de zaten yaklaşık bir maaş düzeyi tahmin edebilirsiniz.

Bakıcı kıyafetlerindeki yapay taşlar, yazılar veya büyük etiketler, neon renkler, parlak, metalik ve parlak streç kumaşlar mülakat için resmi değil.

Klasik, mat, sentetik karışımlı daha az kırışan kumaşlardan basit modeller, düz veya hafifçe bedeni sıkan, sade renkli giysileri tercih edin.

Çok kasvetli görünmemek için baştan aşağı siyah giyinmeyin. Parlak renkleri, kırmızı, turuncu, parlak yeşili, sarı aksesuarlarda bile kullanmamak daha iyidir, böyle renkler karşınızdaki kişiyi genellikle sinirlendirir. Eteğin optimal uzunluğu dizin hemen altıdır. Elbette mini etek ve derin dekolte giymemelisiniz.

Takı

Büyük taşları ve büyük mücevherleri evde bırakın. Takılar basit, mütevazı ve göze çarpmamalıdır, bunun yanı sıra, yazılı olmayan iş görgü kuralını da unutmayın: aynı anda en fazla üç tane, alyans dahil, yani iki yüzük ve küpe yeterlidir. Hiç takı takmayabilirsiniz.

Aksesuarlar

10-15 santimetre yüksekliğinde topuklu ayakkabı, renkli külotlu çorabı, iş hayatının klasiği olarak kabul edilen ten rengi hariç, mülakata giderken giyinmeyin. Çanta seçerken özellikle dikkatli olun, çanta tüm belgeleri sığdıracak ortalama bir boyuta sahip olmalıdır. Sadece bir allık kutusunun sığabileceği küçük el çantası, kocaman alışveriş çantası veya eski püskü plastik poşet bakıcı veya mürebbiye mülakatında ciddi görünmeyecek.

Makyaj ve manikür

Kimse ne kaşlarınızın şeklini ne de kirpiklerinizin uzunluğunu ve kalınlığını değerlendirmeyecek, ama makyaj fazlalığı olumsuz, makyaj eksikliği ise olumlu olarak değerlendirecektir. Makyaj mümkün olduğunca doğal olmalı, bej tonları en iyisidir. Tek bir fondötenle idare edebilirsiniz, cilt tonunu eşitler ve ten üzerindeki kusurları gizler, ama yüzünüz çok solgunsa elmacık kemiklerine biraz şeftali rengi allık ekleyebilirsiniz. İş hayatında yazılı olmayan kurallarına göre parlak ojeler veya uzun tırnaklar olmamasına dikkat edin.


Saç stili

Uzun saçlarda bukleler veya uzun, gevşek saçlar sizi ciddiyetsiz gösterecek, çok karmaşık bir saç modeli, işten çok görünüşünüzle ilgilendiğinizi hissettirecek ve çoklu renkler veya şaşırtıcı saç kesimleri işverenleri korkutabilir. Ancak klasik saç kesimi veya topuz gibi saç modeli harika bir seçenek olacaktır.

Parfüm

Parfüm kullanmamak daha iyidir. Her insanın kendi tercihleri ​​vardır, işvereninizin hangi kokuları sevdiğini önceden bilemezsiniz ve yanlış koku kullanma olasılığı çok yüksektir. Bazı insanlar parfüm kokularına tahammül edemez (küçük çocuk annelerini bu kategoriye ekleyebiliriz). Kokular bilinçaltını güçlü bir şekilde etkiler. İşveren, kokunuzla ilgili bazı hoş olmayan anıları hatırlarsa (örneğin, işverenin sorun yaşadığı bir kişi aynı parfümü kullanmışsa), belli bir sebep olmadan bile reddedilebilirsiniz çünkü işveren bilinçaltı bir düzeyde size düşmanlık hissedilebilir.

Bakicibuldum.com'dan tavsiye

İşe gittiğinizde yanınızda yedek kıyafetleriniz olduğundan emin olun. Sonuçta, küçük çocuk yanlışlıkla elbisenizin üzerine içecek dökebilir veya leke bırakabilir.


Makaleyi beğendiniz mi?

11

Benzer makaleler:

  • Çocuk bakıcısı seçiminde mülakatta dikkat etmeniz gerekenler.

    Oku
  • Çocuk Bakıcısı Olarak İş Arıyorum: En İyi İpuçları ve Öneriler

    Çocuk Bakıcısı Olarak İş Arıyorum? Başvurunuzu öne çıkaracak en iyi ipuçları ve önerilerle hemen dikkat çekin! Bakicibuldum.com rehberiyle başarıya ulaşın.

    Oku
  • Bakıcı ile ilk günler: doğrulama ve kontrol.

    Oku