Üniversite mezunu bakıcılar kimler tarafından tercih edilir?

Üniversite mezunu bakıcılar kimler tarafından tercih edilir?

Bir bakıcı üniversite mezunu olmak zorunda mı? Bakıcılık pedagojik veya tıp eğitimi gerektirir mi? Bu sorular işverenlerden bize çok sık geliyor, özellikle ilk defa bakıcı tutmaya karar verenlerden.

Ücret aralığı

Bakicibuldum.com'da iş arayan bakıcıların yaklaşık %20'si üniversite mezunu. Bakıcılık hizmetinin ücret aralığı geniştir ve bu ücretin neye göre belirlendiği bazen net değildir. Saatte 200 TL isteyen neredeyse hiç tecrübesi olmayan 1.sınıf üniversite öğrencileri ve aynı zamanda profilinde saatte mütevazı bir ücreti 50 TL olarak belirten sağlam deneyime sahip eğitimciler ve emekli öğretmenler var.

İmkanlarınızı değerlendirmeyi ve size uygun bir ücreti teklif etmenizi öneririz. Çoğu zaman, iş arayanlar, profillerinde belirtilenden daha az paraya çalışmayı kabul ederler.

Bakıcı seçerken hata yapmamak için kaynak verilerinizi analiz etmek ve onlara göre hareket etmekte fayda var:

1. çocuğun yaşı,

2. bakıcı görevleri.

Tıbbi eğitimi olan bakıcı

Yenidoğan bebek için bakıcı arıyorsanız, okulda çalışma deneyimine ve pedagojik eğitime ihtiyacınız yok çünkü yeni doğan bakıcısının görevleri genelde sadece bebeği gezdirmek, onu sallamak, kıyafetlerini değiştirmek, yemek yedirmek, banyo yaptırmak. Büyük ihtimalle, sizin için en önemlisi bebeklerle çalışma deneyimi, kendi çocuklarının yetiştirme deneyimi ve profesyonel nitelikleri: dikkat, sorumluluk, dürüstlük, duyarlılık ve belki de bebek masajı temelleri hakkında bilgisi olan.

Bebek bakıcısı arayan birçok ebeveyn, tıp eğitimi almış adayları tercih eder ve bakıcının daha önce örneğin, bir çocuk kliniğinde çalışmış olmasını bir avantaj olarak görür. Elbette tıp eğitimi gerçekten bir artı olabilir.

Ancak bu konuya fazla takılmamanızı öneririz. Genç annelerin tıbbi bilgilere sahip bir bakıcı arama nedeni aslında çok basit, çünkü bebeği başka birine emanet etmek endişe verici. Bu nedenle, tıp eğitimi almış bir bakıcı, annenin yokluğunda her şeyin yolunda gideceğinin garantisi gibi görünüyor. Bebek aniden kendini kötü hissederse, tıbbi bilgilere sahip bir bakıcı panik yapmaz ve bir an önce müdahale eder.

Aslında, her şey kişiye bağlıdır, bazen doktorlar ihmalkar davranır ama sıradan insanlar gerekli önlemleri hızlı ve yetkin bir şekilde alabilir. Her anne doktor veya hemşire değil, buna rağmen milyonlarca kadın bebeklerini başarıyla büyütüyor.

Bakıcınızın tıbbi bir geçmişi varsa, bu harika, ancak şart değil. Çocuğun kronik hastalıkları olduğu ve durumunun sürekli izlenmesi gerektiği durumlarda tıbbi bilgilere sahip bir bakıcı gerçekten doğru bir tercih.

Aslında ilk yardım becerilerine sahip olmak hem anneler hem de bakıcılar için faydalıdır. Eğitimi ne olursa olsun, herkesin acil durumlarda çocuklara ilk yardım sağlamayı öğrettiği bir kursa katılması önerilir.

Öğretmenlik mezunu bakıcı

Okul öncesi çocuğunuz varsa ve onu gezdirme ve oyun oynama dışında okula nazikçe ve etkili bir şekilde hazırlamak için bakıcı arıyorsanız, o zaman pedagojik eğitim almış bir bakıcı tam aradığınız bir personel. Aynı zamanda, öğretmen diploması, bakıcının kusursuz olmasının, sizinle ve çocuğunuzla ortak bir dil bulacağının garantisi değil. Ne yazık ki, okul öğretmenleri mesleki yıpranmaya yatkın ve çoğu zaman çocuklardan bıkmışlar. Kendinizi okul çağında hatırlamakta fayda vardır. Öğretmenlerinizi hatırlayın. Ailenize bebek bakıcılığı yapması için onlardan birini tutar mıydınız?  Öğretmenlik eğitimi çok büyük bir avantaj ancak hiçbir şekilde şart değildir.

Çocukları anaokuluna götürmek, gezdirmek, yemek ve temizlik yapmak için bakıcı arıyorsanız, o zaman bir öğretmene hiç ihtiyacınız yoktur.

Bazen anaokuluna gitmeyen çocuklara tam gün bakıcı tutulur, genelde bakıcıya oldukça ciddi bir yük düşer, sabahtan akşama kadar bakım, oyunlar, gezdirme ve ev işleri. İş arayanların çoğu, ve devamlı çalışma ve garantili maaş için tam gün çalışmayı isteyerek kabul eder. Üniversite mezunu bakıcıların bazıları, tam gün çalışmayı kabul ettikten sonra, öğretmen oldukları halde çocuklara sadece kitap okumaya değil, aynı zamanda tuvalete alıştırmaya, yerleri silmeye, patatesleri soymak zorunda kaldıklarından şikayet etmeye başlayabilir. Sonuçta öğretmenler, özel ders öğretmeni olarak çalıştıklarında kendini daha iyi hissederler.

Gördüğümüz gibi, eğitimsiz bakıcılar tam zamanlı ve hatta çeşitli görevleri yaparak daha uzun ve daha başarılı çalışırlar. Böyle bakıcıların ana özelliği çok yönlü olması, mesela, hareket halindeyken masal anlatır, düğmeler diker, lezzetli ve hızlı yemek yapar, resim çizer, çocukların dikkatini nasıl değiştireceğini bilir, onları sakinleştirir, evdeki herkese yaklaşımı bilir. İşverenler genellikle bu tür bakıcıdan ayrılmak istemezler, ailedeki tüm çocuklara bakıcılık yapmasını isterler ve hayranla referans olurlar.

Dolayısıyla, tüm tanıdıklarınız sadece üniversite mezunu bakıcıları tutsa bile, siz kendinize göre  ve ailenizin ihtiyaç duyduğu bakıcıyı arayın.


Makaleyi beğendiniz mi?

26

Benzer makaleler:

  • Bakıcılarla görüşme esnasında sorulması gerekenler.

    Oku
  • Bakıcı ile ilk günler: doğrulama ve kontrol.

    Oku
  • Çocuk bakıcısına ne kadar maaş vermeliyim?

    Oku