Tanıdık aracılığı ile bakıcı tutmanın eksikleri.

Tanıdık aracılığı ile bakıcı tutmanın eksikleri

Tanıdıklar aracılığıyla bir bebek bakıcısı aramak rahat ve güvenli görünüyor olsa bile bazı sorunları yaratabilir. Tanıdığınız insanlara güvenmenin yanı sıra, hatırlanması gereken üç ciddi konu vardır, karşılaştırma, bakıcıya şikayette bulunmanın zorluğu ve tüm aile sırlarının paylaşması gibi.

Tanıdıklarınız tarafından denenmiş bir bakıcı tutmak, bir yabancıyı deneme ihtiyacını ortadan kaldırır, ancak bu durum birkaç eşleşme gerektirir:

• İlk olarak, işten ayrılma ve işe alınma zamanları eşleşmelidir. Ne yazık ki, arkadaşlarınız ve tanıdıklarınız "eski" bakıcı ile ayrıldıkları anda, bakıcıya ihtiyacınız olmayabilir. Gerçekten iyi bir bakıcı iş bulmakta zorluk çekmez ve ihtiyacınız olduğu güne kadar beklemez.

• İkinci olarak, bakıcı için benzer istihdam koşulları arzu edilir: semt, görev listesi, çalışma programı, maaşı ve çocuğun yaşı gibi. Bakıcının tüm isteklerine uyum sağlamanız sizin işinize gelmeyebilir.

• Üçüncüsü, bakıcı kişiliği için gereksinimlerin benzerliği önemlidir. Arkadaşınızın beğendiği bakıcının kişilği ve davranışları sizi hiç memnun etmeyebilir. İdeal olarak, bakıcı ile çocuk yetiştirme konusunda aynı görüşlere sahip olmalısınız veya bakıcı talimatlarınıza sıkı sıkıya bağlı kalmalıdır.

 Güvenmek mi, güvenmemek mi?

Gerçek arkadaşlarınız veya tanıdıklarınız dışında, sosyal medyada tanıdığınız "arkadaşların" "Mükemmel bir bakıcı önerebilirim ..." gibi paylaşımlarını görebilirsiniz. Bazen çok uyanık bakıcılar birbirlerinin çevrimiçi reklamını yapar ve internet üzerinden hazır hikayelerle birbirine referans olurlar. Sahte anne işveren nasıl tespit edilir burada okuyabilirsiniz.

Gerçek arkadaşlar şöyle der: "Eski bakıcımızı değerlendirebilirsin, ama ona referans olmayacağım." Ev personeline referans olmak çok fazla sorumluluk gerektirir bu yüzden arkadaşınız arkadaşlığınızı tehlikeye atmak istemeyebilir.

Tanıdık aracılığı ile bakıcı bulmanın olumsuzlukları

• Kaçınılmaz karşılaştırma.

Tanıdığınızın eski bakıcısını işe alırken karşılaştırmadan kaçmak neredeyse imkansızdır. Örneğin: “Eskiden yıllık iznim için aylık maaşım tamamen ödenirdi”, “Cumartesi günleri hiç çalıştırılmadım”, “çocuğu derslere arabayla götürüyorlardı”. Çok konuşmayan veya sizden önceki işvereninizden daha memnun olan bir bakıcı varsa harikadır.

• Şikayet etme sorunu.

Küçük bir şikayet veya işten çıkarılma ile tehdit, bakıcının, "kız arkadaşın benden her zaman memnun olmuştur" demesine neden olabilir. Arkadaşınızın bu bakıcı ile iletişim halinde olması özellikle sinir bozucudur, eski bakıcısı hakkında kötü yorum yaparsanız veya kendinize eleştiride bulunursanız, arkadaşınızla ilişkiniz kötüleşebilir. En kötü durumda, size pek uymayan bir bakıcı ile çalışmak zorunda kalacaksınız. Aynı zamanda, bakıcı ortak arkadaşınız olmaya karar verirse, ilişkiniz iş ilişkisi olmaktan çıkacaktır.

• Aile sırrı kalmaz.

Tanıdıklarınızın sizden özenle sakladığı tüm sırlarını öğrenebilirsiniz, gerçek maaşından ne sıklıkta kavga ettiklerine kadar. Arkadaşlarınızdan sakladığınız herhangi bir sırrınız yoksa o zaman sorun yok. Ama en iyisi aile sırlarını asla yabancıların önünde konuşmamaktır! Bakıcınız  aileniz için yakın bir arkadaş olduysa bile, bir gün kaçınılmaz olarak ayrılmak zorunda kalacağını unutmayın ...


Makaleyi beğendiniz mi?

6

Benzer makaleler:

  • Bakıcı mülakatta nasıl giyinmeli?

    Oku
  • Bebek Bakıcıları ve Çocuk Bakıcısı Arasındaki Farklar: Ebeveyn Rehberi

    Bebek Bakıcıları ve Çocuk Bakıcısı arasındaki temel farkları öğrenin. Ebeveynler için kapsamlı rehber ve en iyi seçim ipuçları!

    Oku
  • Küçük Çocuklar İçin Kadın Eğitimci Seçiminin Önemi ve İpuçları

    Küçük çocuklar için kadın eğitimci seçerken nelere dikkat etmeli? Eğitimde başarı için ipuçları ve önerilerimizi keşfedin!

    Oku