Özel derslerden nasıl tasarruf edilir?

Krize rağmen, çoğu ebeveyn, sevgili çocuklarının geleceği için endişelenerek özel derslerden vazgeçmiyor. Öğretmenler daha uzlaşmacı, işverenler daha yaratıcı olmaya başlıyor.

Yaratıcı anneler, eğitimden tasarruf etmek için birkaç çocuktan oluşan bir grubu özel ders için bir araya toplar. Geçen yıl bir öğretmen çocuğunuzla bireysel olarak çalıştıysa, bu yıl ona bireysel derslerin grup derslerine dönüşmesini önerebilirsiniz. İki, üç veya dört öğrenci olabilir, bu da bir ders için birkaç kat daha az ödeyeceğiniz anlamına gelir! Grup yaklaşık olarak aynı seviyedeyse ve içinde öğretmenin tüm dikkatini kendine çeken öğrenci yoksa, sonuç olarak çocuğunuz daha az bilgi almayacaktır. Ayrıca grup eğitiminin de avantajları vardır.

Deneyimli bir öğretmen, dersine ilgi uyandırabilir ve öğrenciler arasında sağlıklı bir rekabet yaratabilir. Bireysel ders sırasında, bazı çocuklar, özellikle küçük öğrenciler çok yorulabilir ve bir grup halinde, öğretmenin dikkati birkaç öğrenci arasında eşit olarak dağıtılır. Çocuklar için grup dersleri, öğrenmenin yanı sıra aynı zamanda sosyalleşmedir. Sadece dersten bilgi edinmekle kalmaz, aynı zamanda değerli iletişim becerileri, karşılıklı destek, takım çalışması vb. kazanırlar.

Özel dersin maliyetini düşürmenin bir sonraki adımı, öğretmene onun için uygun olan yerlerde dersler almayı teklif etmektir (örneğin, öğretmenin evinde). O zaman öğretmenin herhangi bir yere gitmesine, trafik sıkışıklığında zaman kaybetmesine gerek kalmaz, böylece ders ücretini düşürebilirsiniz.

Dersleri evinizde düzenleyebilirsiniz. Örneğin, ebeveynlerle anlaşarak evde bir çocuk grubu toplayabilirsiniz. Çocuklar öğretmenle çalışırken, birlikte ödevlerini yaparken, yemek yerken vs. bu süre zarfında onlara göz kulak olursunuz. Çalışan anneler, çocuğu bir süreliğine tanıdık bir anneye emanet etmek, örneğin, bir büyükanneye götürmekten daha uygun olabilir. Böylece ev sahibi ve çocuk bakıcısı olarak öğretmene diğer annelerden daha az ücret ödeyebilirsiniz. Bu yöntem, derslerin maliyetini düşürmenize yardımcı olacaktır.

Toptan daha ucuzdur.

Son olarak, aileniz büyükse ve örneğin birkaç çocuğun İngilizce seviyesini geliştirmesi gerekiyorsa, fakat aynı zamanda yaş farkından dolayı bir arada okuyamıyorsa, o zaman öğretmene toptan hizmet için size indirim yapmasını isteyebilirsiniz. Sonuçta arka arkaya iki (üç veya daha fazla) ders alacaksınız, aynı zamanda da öğretmenin farklı bir yere gitmesine gerek kalmaz. Her bir çocuk için seviyelerine göre bir dersler belirleyebilirsiniz. Halihazırda birkaç çocuk annesiyseniz, o zaman evde bu kadar çok çocuk sizi rahatsız etmez.

Makaleyi beğendiniz mi?

7

Benzer makaleler:

  • Özel öğretmenler nerede ve nasıl bulunur?

    Tanıdık aracılığıyla özel öğretmen arama İyi bir öğretmen bulmak kolay bir iş değildir.

    Oku
  • Doğru öğretmeni bulduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?

    Aslında, bir öğretmen gerçekten değerli ve deneyimli olabilir, ancak gerçekten doğru seçimi yapıp yapmadığınızı anlamak için birkaç sorunun sorulması gerekiyor.

    Oku
  • Yabancı dil kursu mu, özel ders mi?

    Tüm ebeveynler çocuklarına yabancı dil öğretmenin ne kadar önemli olduğunu bilir ve en iyi yolu bulmaya çalışır: okul, kurslar veya özel öğretmen. Seçim yapmak o kadar kolay değil.

    Oku