İş arayan profilinizi geliştirmenin yolları.

İş arayan profilinizi geliştirmenin yolları

Profiliniz, doğru işvereni ve tam olarak aradığınız işi çekebileceğiniz bir araçtır. Bunun için profilinizde, kesinlikle işe alınmaya değer, vazgeçilmez personel olduğunuz açıklanmalıdır.

Bir sürü personel seçeneğine sahip işveren şaşırabilir çünkü neredeyse tüm profillerin ona aynı göründüğünü unutmamalıyız. Ne yazık ki, iş arayanların yarısından fazlası aynı kalıp ifadeleri yazıyor ve basit bir profil fotoğrafı yüklüyor.

Bir işveren, “Yorgun ve asık suratlı ya da karartılmış fotoğrafı olan bir kişinin profiline neden tıklayayım?” diye düşünebilir.

•  Profilinizde kişisel fotoğrafın olması mülakata davet edilme şansınızı neredeyse üç katına çıkarır. Ancak, profile herhangi bir fotoğraf eklemenin yeterli olduğunu düşünüyorsanız, kesinlikle yanılıyorsunuz. Sizden başka birilerinin olduğu bir fotoğrafı kullanmamalısınız. İşverenin böyle bir fotoğrafta tam olarak iş arayanın kim olduğunu uzun uzun düşünmesini ister misiniz?  Elbette fotoğrafın yüksek kalitede, lekesiz ve gölgesiz ve doğru açıda olması gerekir.

• Uzun zaman önce çekilmiş bir fotoğrafı kullanmayın. Kendinizi gerçekten beğenmiş olsanız bile, profildeki fotoğraf 10 yıl önce değil, bugün nasıl göründüğünüzü göstermelidir.

• Profil fotoğrafınızın iş arama sitesinde yayınlanacağını unutmayın, yani hoş ve arkadaş canlısı görünüyorsanız bu büyük bir artı ama aynı zamanda ciddiyet elden bırakılmamalı. Parlak makyaj, kısa etek, dekolte olmamalı. Takım elbise giymenize de gerek yok. Dengeyi korumaya çalışın, örneğin, parlak bir kazak, samimi bir gülümseme harika gözükür.

Nihayet profilinize çekici göründüğünüz bir fotoğraf eklediniz, uygun bir eğitim veya iş deneyiminiz olduğunu yazdınız.

"Peki bu kadar mı?" işveren size sorabilir. Göreviniz sadece nerede ve ne zaman çalıştığınızı listelemek değil. Rakiplerinizin profillerini dikkatlice inceleyin. Profilinizin diğer iş arayanlar profillerinin arasında avantajlı görünmesi için öne çıkmanın bir yolunu düşünün.

Kendinizden bahsederken “Çocukları çok seviyorum”, “İnsanlara yardım etmeyi her zaman sevmişimdir” gibi ifadeler kullanmamaya çalışın, işverenlerinize faydalı olmak için önceki işlerinizde yaptıklarınızdan somut örnekler vermek daha iyidir. Neye yardımcı oldunuz, neler öğrettiniz, hangi problemlerle başarılı bir şekilde başa çıktınız? Örnekler net olursa, profiliniz o kadar güven uyandırır. İşveren boş laflar okumakla ilgilenmez, yüzlerce aday arasından sizi seçip mülakata çağırmak için bazı detaylara ihtiyaç duyar.

Örneğin, çocuğa tuvaleti öğrettim, çocuğa okumayı ve yazmayı öğrettim, akın akın misafirler özellikle benim böreklerimi yemek için işverenimin evine geliyordu, benimle üç ay çalıştıktan sonra, öğrenci sınavı en yüksek notla geçti, yanına kimseyi yaklaştırmayan, huysuzluğuyla bütün aileyi rahatsız eden hasta benimle birlikte gülmeye, şakalaşmaya, iştahla yemek yemeye başladı.

Profilinize işle ilgili olmayan, ancak sizi sorumlu ve disiplinli bir kişi olarak nitelendiren birkaç kelime ekleyebilirsiniz. Diyelim ki, "komşular evden çıkarken hep evin anahtarını bana bırakıyorlar ki kedilerini besleyeyim, çiçekleri sulayayım" ya da "On yıldır her havada sabahları koşuyorum."


Makaleyi beğendiniz mi?

26

Benzer makaleler:

  • Bakıcının işine son verilmesi nasıl olmalı?

    Oku
  • Oyun Ablası Ücretleri Ne Kadar?

    Oku
  • Bakıcı mülakatta nasıl giyinmeli?

    Oku