Hassas konular. Ev personeli işe alırken nelere dikkat edilmelidir?

Hassas konular. Ev personeli işe alırken nelere dikkat edilmelidir?


Birçoğumuz evdeki sorunları çözme ve hayatı daha rahat hale getirme umuduyla bakıcı, temizlikçi ve diğer ev personeli işe alıyoruz. Arama ve seçim sürecine tüm ciddiyetle yaklaşırsanız, sonuç sizi memnun edecektir. Ancak evinizi yeni insanlara açarken aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktalar vardır.

• Yaşamınız çalışanın gözü önünde sürecek. Gündüzlü elemanı işe almış olsanız bile, hayatınızın açıklık derecesi hala önemli ölçüde artmaktadır. Bütün gün ofiste veya insanlar arasında çalışırken başkalarının gözü önünde bulunmak normaldir. Ancak evinizde bir yabancı kişinin bulunmasına alışmanız gerekiyor. Pek çok işveren için işten sonra rahatlamak istediğinde bir yabancı tarafından görülmek streslidir. Örneğin, evde iç çamaşır ile dolaşmaya alıştıysanız, artık bunu yapamazsınız, en azından ev personeli ortak kullanım alanlarında bulunduğu zaman. Ev personelini kontrol etmek için kurulan kameralar önünde ev sahiplerinin de dikkatlı olmalarında fayda var.

• Sevdikleriniz, küçük çocuğunuz, yaşlı anne, babanız ve evinizi ev personeline emanet ettiğiniz için çalışanla birçok konuda iletişim kurmanız gerekecek: talimat vermek, soruları yanıtlamak, iletişim halinde olmak, çalışanı kontrol etmek. Bir bakıcıyı veya ev işlerine yardımcıyı işe başlar başlamaz kardeş olarak kabul edemeyebilirsiniz, önce güveninizi kazanması gerekir. Ama ilk baştan seçtiğiniz kişiye güvenemiyorsanız, bu işbirliği ikinize de iyi birşey sağlamayacaktır.

• Günlük alışkanlıklarınızda ve özellikle çocuklarınızın yetiştirilmesinde tutarlı olmalısınız. Örneğin, bakıcıya çocuğun önünde TV'yi açmasını kesinlikle yasakladıysanız ama kendiniz sürekli televizyon izliyorsanız ve çocuk bunu görürse, bu bakıcının ve çocuğun kafasında karışıklığa yol açar ve talimatlarınız ciddiye alınmayacaktır.

• İşveren ve patron olduğunuzu unutmayın. Çalışanın sorunlarını çözmek ve borç vermek zorunda değilsiniz. Bazen bir kişiyi reddetmekten utanırız, özellikle bu kişi çocuğunuza anne hakkında bir şiir okumayı öğreten ve lezzetli börekler yapan bakıcınızsa. Ancak çoğu zaman sevgili bakıcınızın her sorununu çözmeniz alışkanlığa yol açar.

Makaleyi beğendiniz mi?

27

Benzer makaleler:

  • Bebek bakıcılığı işinin size göre olup olmadığını nasıl anlarsınız?

    Oku
  • Bakıcı mülakatta nasıl giyinmeli?

    Oku
  • İngilizce Konuşan Mürebbiye ile Çocuğunuzun İki Dilli Büyümesinin Avantajları

    Çocuğunuz için İngilizce Konuşan Mürebbiye'nin avantajlarını öğrenin; dil gelişimi ve bilişsel beceriler üzerindeki etkisini keşfedin.

    Oku