Çocuk bakıcısı olarak yatılı çalışma şekli.

Çocuk bakıcısı olarak yatılı çalışma şekli

Yatılı çalışacak olan çocuk bakıcısı ararken, işverenler genellikle çok talepkar ve hatta seçicidirler, böyle seçicilik anlaşılabilir çünkü bir yabancıyı yatılı olarak evine almak kolay bir karar değildir. İşverenin evinde yaşayan bir bakıcı sevilen ve takdir edilen aile arkadaşına dönebilir veya tam tersi huzursuzluk kaynağı olabilir.

Yatılı bakıcı olarak iş bulmak, gündüzlü bakıcı olarak iş bulmaktan daha stresli ve daha çok zaman gerektirir. Yatılı bakıcı olarak  işe tamamen odaklanmak zorunda kalacaksınız.

Aile seçimi

Çalışmanız ve hatta yaşamanız gereken aile dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Yatılı çalışmanın özelliği, karakterinizin ve alışkanlıklarınızın tüm iyi ve kötü niteliklerinin günden güne ev halkının gözü önünde olacak olmasıdır. Sadece çocuk ve annesiyle iyi geçinmeniz yeterli değil, tüm aile bireyleri ile iyi geçinmeniz gerekmektedir. Sonunda, aile üyelerinden biri ile anlaşamamazlık hem sizin hem de işveren için acı verici bir işten çıkarılma ile sonuçlanabilir. Tüm aile bireyleri ile iyi ilişkiler kurmak çok çaba gerektirir.

Mülakatta işverenin sizinle konuşma tarzına dikkat edin, aşinalığa izin vermeyin. Birlikte çalışacağınız çocuklar ve diğer aile üyeleri hakkında olabildiğince çok soru sormaktan çekinmeyin, bu sorular boş merak olarak değil, daha ziyade ilgi ve ciddi çalışma tavrınız olarak değerlendirilecek ve size fayda sağlayacaktır.

Ailede başka ev personeli olup olmadığını, ne kadar süredir çalıştıklarını önceden öğrenmeyi öneririz. Sürekli personel değişimi, genellikle çalışma koşullarının iyi olmadığının göstergesidir.

İşvereninizi çok şüpheci buluyorsanız, alınmayın ve onu anlamaya çalışın. Büyük olasılıkla kişisel olarak hakkınızda kötü düşünmüyor, sadece onun güvenini kazanmanızı istiyor.

Çalışacağınız ailenin kurallarına saygı gösterin, aile gelenekleri, ev halkının her birinin tercihleri ​​​​hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışın. Evde sürekli bir yabancının bulunmasının stresli olduğunu unutmayın ve işvereninizi sert bir şekilde yargılamayın. Bir gün güvenilir ve sevilen bir aile dostu olabilirsiniz. Yatılı bakıcı genellikle uzun süre için tutulur, tüm aile bireylerinin yeni bir kişiye alışması zaman alacaktır.

Ev personeli ajansının genel müdürü Esra Hanım anlatıyor: “Hem bakıcı hem de ebeveynler yetişkindir, değişmeleri zor, bu yüzden bakıcılara, ilk günden beri anlaşacağınız ve tartışmasız bir aile aramalarını tavsiye edebilirim”.

Görüşme aşamasında işverenin amacı, sizin hakkınızda mümkün olduğunca çok bilgi edinmek, ailesinin yaşam tarzını bozmadan çalışabilmenizden ve aile yaşamını kolaylaştıracağınızdan emin olmak.

Birkaç görüşmeden sonra işe alınmamaşsanız cesaretiniz kırılmasın. Yatılı bakıcı bulmak uzun süre ve dikkat gerektirir çünkü aile ve bakıcı mükemmel bir şekilde eşleşmelidir. Ev personeli ajansının genel müdürü Esra Hanım anlatıyor: "İşveren yatılı olarak çalışacak bir bakıcı ararken her şeye dikkat ediyor. Eğitim durumu, ailelerde çalışma deneyimi, anaokulu ve okul deneyimi önemlidir, bazıları, aksine, okul deneyimine sahip bir bakıcı istemiyorlar. İşverenler, bakıcı adayının konuşma tarzına, belirli sorulara ne tepki verdiğine, hatta oturma şeklini yakından izlerler, ayrıca diksiyon ve ses tonunun doğruluğuna dikkat ederler. Esra Hanımın görüşüne göre bakıcı için dış görünüşü çok önemli, pasaklı ve aşırı kilolu kişiler tercih edilmiyor, çoğu işveren hareketli, enerjik personel arıyor. Çoğu zaman, işverenler sevimli olanı veya soruları tam olarak işverenin duymak istediği şekilde yanıtlayan bakıcı adayını seçerler, ancak genellikle görüşmede beğenilen başvuru sahibi, deneme günlerinde hayal kırıklığı yaşatabilir.

Annelerin isteklerini özetlersek, ideal yatılı bakıcının özellikleri aşağıdaki gibidir:

• panik yapmayan;

• fazla göze çarpmayan;

• aile hayatına ve üyelerine uyum sağlayan

• işverene saygılı olan

İşverenin evinde yatılı olarak çalışmak istiyorsanız, hayatınızın çok değişeceğine hazırlıklı olun. Ailenizi daha az göreceksiniz, günün her saati işvereninizin yanında olacaksınız ve büyük olasılıkla hafta sonları ve bayram günlerinin çoğunu işyerinde geçirmek zorunda kalacaksınız.

Ev personeli ajansının genel müdürü Esra Hanım, anlatıyor: "Yatılı çalışmaktan hoşlanan birçok bakıcı tanıyorum. Barınma ve yemek tasarrufu sağlarlar, yolda zaman kaybetmezler. Ama aynı zamanda yatılı çalışmanın gönüllü kölelik olarak hatırlayan birkaç insanı da tanıyorum.”

Bakıcılar yatılı çalışma şeklini şu şekilde tanımlıyor: "İş yerinde yatıp kalkıyorum, rahatlamak imkansızdır, sevdiklerimle görüşmeye zamanım çok az, genelde dört duvar arasında yaşıyorum." İşvereninize kişisel alana ve boş zamana hakkınız olduğunu açıkladığınızdan emin olun, her ikisi de önceden kararlaştırılmalı ve yazılı olarak kaydedilmelidir. Aksi takdirde, gece gündüz dinlenme fırsatı vermeden, köle gibi çalıştırılacağınız olasılığı yüksektir, bu nedenle fiziksel olarak görevlerinizi verimli bir şekilde yerine getirmeniz zor olacak. Sonunda beceriksizlikle suçlanabilirsiniz.

Gölgede kalın

Anne babalar eve geç saatlere kadar dönmeyecekleri zaman veya uzun iş seyahatine çıkacakları zaman çocukların yanında herzaman bakıcı olacaktır. Çocuklar için bir bakıcıdan fazlası olmanız gerekecek çünkü görevleriniz gezme, oyunlar ve anaokuluna kadar eşlik etmekle sınırlı kalmayacak. Belki de ilk adım attığını, ilk kelime söylemesine tanık olması gereken anne ve baba değil, siz olacaksınız. Öte yandan, ebeveynler birdenbire sevgili çocuğunun bakıcının hareketlerini ve konuşmalarını kopyaladığını veya örneğin, bakıcıya kendilerinden daha fazla güvendiğini fark ederlerse, kıskançlık riski olduğunu unutmayın.

Bakicibuldum.com'dan tavsiye:

En iyi becerilerinizin ailede çalışmanızı nasıl etkileyeceğini tahmin etmek imkansızdır. Kıskançlık aniden ortaya çıkabilen ve insanların çoğu zaman kendine bile itiraf edemediği bir duygudur. Çocuk bakıcısı için en iyi taktik arka planda kalmaktır. Mutlu çocuklar, temiz bir ev, taze hamur işleri kokusu... Tüm bunların sizin kişisel erdeminiz olduğunu herkese yüksek sesle bildirmeyin. Aile üyelerinin, siz çalışmaya başladığınızdan beri evin bu hale geldiğini yavaş yavaş ve doğal bir şekilde hissetmelerine izin verin. Gölgede kalmak, bir bakıcı için en yararlı beceridir.

Kıskanç işveren, hatta bazen bilinçsiz olarak, size dırdır ederek işkence edebilir. Bu nedenle, çocuklarla ilgilenirken daima mesafenizi koruyun, herzaman sadece bir abla olarak kalın, hiçbir durumda ebeveyn gibi davranmayın.

Aynısı yetişkin aile üyeleri için de geçerlidir. Hiçbir durumda taraf tutarak aile kavgalarına ve anlaşmazlıklarına müdahale etmeyin. Tarafsız kalın, bazı durumlarda görünmezmiş gibi davranmak en iyisidir!

Bazen bir ilişkiyi mahvetmek için küçük şeyler yeterlidir. Yaklaşık sekiz yıllık deneyime sahip bakıcı Leyla Hanım anlatıyor: "İyi yemek yaparım, bir gün ailenin reisi karısının huzurunda yemeklerimi çok övdü. Bende karısına yemek tarifi vereceğimi ve yapmayı öğreteceğimi söyledim. O günden sonra kadınla aramız bozuldu. Şimdi anlıyorum ki o anda susmalıydım.... ".


Makaleyi beğendiniz mi?

22

Benzer makaleler:

  • Çocuklar İçin Eğlenceli 6 Oyun: Hem Eğlenceli Hem Öğretici

    Oku
  • Bebek Hemşiresi: Görevleri ve Sık Sorulan Sorular

    Oku
  • Bakıcılarla görüşme esnasında sorulması gerekenler.

    Oku