Doğru öğretmeni bulduğunuzdan nasıl emin olabilirsiniz?

Bazen aileler, çocuğun özel öğretmene ihtiyacı olup olmadığı konusunda uzun süre tereddüt edebilir. Nihayet özel öğretmene ihtiyaç olduğuna karar veren ebeveynler, onu dikkatlice ve sabırla aramaya başlar. Sonunda bir özel ders öğretmeni bulunduğunda, onu kontrol etmeye ihtiyaç yokmuş gibi görünüyor. İşveren şöyle düşünebilir: "Aramaktan çok yorulduk! Öğretmen çok deneyimli, değerli, referanslı ... Kontrol edilecek ne var? Her şey yolundadır muhtemelen."

Aslında, bir öğretmen gerçekten değerli ve deneyimli olabilir, ancak gerçekten doğru seçimi yapıp yapmadığınızı anlamak için birkaç sorunun sorulması gerekiyor.

Çocuğunuz için neden bir öğretmen tutmaya karar verdiniz? Öğretmen ve öğrenci için belirlenen ana hedefler nelerdir? Örneğin, İngilizceyi geliştirmek, sınavlara hazırlamak, çocuğun sınıf arkadaşlarının gerisinde kaldığı geometriyi anlatmak, ya da sadece öğrencinin genel seviyeyi geliştirmek ve öğrenmeye ilgi uyandırmak, yüksek öğretim kurumu seçmek için yetenekleri belirlemek, vb.

Hem öğrencinin hem de öğretmenin sürece neden katıldıklarını anlamaları önemlidir. Çocuğunuzun öğretmenle araları nasıl? Çocuğun derslerden önce ve sonra ruh halini, derse nasıl hazırlandığını dikkatlice gözlemleyin. Gerçek bir profesyonelin mükemmel bilgisi, deneyimi, diplomaları ve sertifikaları olabilir, ancak asıl amacı, öğrenciye daha önce olumsuz duygulara neden olan derslere samimi bir ilgi aşılamaktır. Bu süreçte sadece yöntemler ve kılavuzlar değil, aynı zamanda öğretmen ve öğrenci arasında nasıl bir ilişki geliştiği de önemlidir.

Çocuk öğretmene saygı duyuyor mu / ondan korkuyor mu/ okuldan sonra fazladan ders çalışmak zorunda olduğu için utanıyor mu/ öğretmenine hayranlık duyuyor ve ona özeniyor mu / veya belki de öğretmeni boş vakit geçirmek için kullanıyor mu? Bir ebeveyn olarak öğretmenle aranız nasıl? İdeal olarak, öğretmen size çocuğun sorunları, başarıları, neyin zorluk çıkardığı, yapılması gerekenler ve süreç ne kadar süreceğini anlatmalıdır. Öğretmen öğrenciyi sadece övüyorsa ve size sadece güzel ama boş sözler söylüyorsa, ona öğrenme sürecinin nasıl gittiği hakkında daha fazla soru sormanız gerekebilir.

Okul nasıl gidiyor? Öğretmenler ne diyor? Önemli testlerin sonuçları nasıl? Çocuk hangi ruh haliyle okula gidiyor ve dönüyor? Bütün bunlar, öğretmenin çalışmasının önemli göstergeleridir.

Aşağıdaki soruyu kendi kendinize sorun ve dürüstçe cevaplamaya çalışın:Özel öğretmenle derslere başladıktan üç veya dört ay sonra somut bir ilerleme var mı?

Ve ek bir şey daha: Çocuğunuz çaba sarf etmiyorsa, demek ki öğretmen onun için tüm ödevleri kendisi yapıyor. Ne yazık ki, bazen kusursuz bir şekilde tamamlanan ev ödevi, öğrencinin üzerinde hiç çalışmadığını gösterir. Gerçekten de, bir öğretmenin ev ödevini kendi başına yapması, açıklama yapmaktan ve öğretmekten genellikle daha kolaydır.

Karşılıklı anlayışta zorluklar varsa, çocuğunuzda hala öğrenmeye gerçek bir ilgi görmüyorsanız ve okuldaki öğretmenler olumlu değişiklikler görmüyorsa, o zaman özel ders öğretmeni ile ciddi bir konuşma yapma zamanı gelmiştir.

Makaleyi beğendiniz mi?

7

Benzer makaleler:

  • Küçük çocuklar için yabancı dil

    Bir çocuğun yabancı bir dili sonsuza kadar sevmesi için anne babaların doğru öğretmenleri seçmesi gerekir!

    Oku
  • Özel derslerden nasıl tasarruf edilir?

    Geçen yıl bir öğretmen çocuğunuzla bireysel olarak çalıştıysa, bu yıl ona bireysel derslerin grup derslerine dönüşmesini önerebilirsiniz.

    Oku
  • Özel öğretmenler nerede ve nasıl bulunur?

    Tanıdık aracılığıyla özel öğretmen arama İyi bir öğretmen bulmak kolay bir iş değildir.

    Oku