Özel öğretmenler nerede ve nasıl bulunur?

Bir zamanlar İngiliz filolog Richard Porson, bir insanın ömrünün Almanca öğrenmek için çok kısa olduğunu söylemişti. İronisi anlaşılabilir, Almanca zor bir dil, ancakİngilizce de kolay değil. Yine de, günümüzde birçok kişinin ikisini de bilmesi gerekiyor. Kimi ise ana dilinin gramerini geliştirmeyi ve aynı zamanda ulusal tarih bilgilerini genişletmeyi istiyor. Ana sorun uygun birözel ders öğretmeni bulmaktır.

Tanıdık aracılığıyla özel öğretmen arama

İyi bir öğretmen bulmak kolay bir iş değildir. Okullar kusursuz bir itibara sahip olabilir ve oradaki öğretimin kalitesi herzaman sorgulanabilir, fakat özel öğretmen söz konusu olduğunda, ilk seferinde doğru kişiyi bulmak her zaman mümkün değildir. En eski, iyi bilinen yol, arkadaşlar ve tanıdıklar aracılığıyla bir öğretmen aramaktır. Önerilen öğretmenler, eğitim sürecindeki yatırımların güvenilirliğini garanti ediyor gibi görünüyor. Ancak gerçekte bu her zaman böyle olmayabilir. Arkadaşınız bir öğretmenin iletişim kurma ve öğretme şeklini beğense bile, aynı öğretmen size hiç uymayabilir.

Birçoğu, bu arama seçeneğinin başka bir dezavantajını da unutuyor. Aldığınız tavsiyelerin sayısı, uzun bir potansiyel öğretmen listesi haline gelir ve liste ne kadar uzun olursa, ayrıntıları öğrenmek için o kadar fazla zaman harcamanız gerekir. Bu arada, bu yöntemin tek dezavantajı bu değil. Genelde, özel ders öğretmeni arayan kişi kendisine uygun bir yerde, yani evine veya iş/eğitim yerine yakın bir yerde okumak ister. Ancak hiçbir tanıdık, övülen öğretmenin tüm işlerini bırakıp şehrin diğer ucundaki öğrenciye koşacağının garantisini vermez.

Arkadaşlar aracılığıyla öğretmen aramanın hiçbir şekilde maliyet tasarrufunu garanti etmeyeceğini bilmeliyiz. Tam tersi, tanıdık öğretmenin ders fiyatı, bir akademik saat başına piyasa fiyatından daha yüksek olabilir. İstatistiklere göre, çeşitli konularda eğitmenle bir akademik saat başına ders maliyeti 200 ila 400 Türk Lirası arasında değişiyor. Örneğin, IELTS uluslararası sınavına hazırlanacak “tanıdık” bir İngilizce öğretmeni ile kırk beş dakikalık bir dersin maliyeti, İstanbul danışmanlık şirketlerinden birinin yöneticisine 800 TL'ye mal oldu.

Diğer arama yöntemleri

Eskiden, ilgili tanıdıkları olmayanlar, gazetelerde özel öğretmen ilanları arıyorlardı. Bugün hala basılı medyayı kullanabilirsiniz, ancak günümüzde arama yapmanın en iyi yolu İnternet'tir. Örneğin, ""özel ders öğretmeni"" araması için ""Google"" 10 milyon sonuç gösterir. Bu yöntem, seçeneklerinizi ücretsiz olarak çoğaltır ve aynı zamanda aramanın hedeflenmesini sağlayıp sürecini hızlandırır. Sitelerin ana avantajı, öğretmenlerle ilgili tüm temel verilerin (özellikle iş deneyimi, öğretim yöntemleri, ders ücreti, uzaktan eğitim olasılığı (örneğin,Skype aracılığıyla) kullanıcılara açık olması.

Örneğin,Bakicibuldum.com web sitesinde hem derslere göre, hem de metro istasyonuna veya ilçelere göre arama imkanı, süreci büyük ölçüde basitleştiren ve zaman kazandıran bir özelliktir. Genellikle, ikamet dahil her açıdan size uygun olan profiller öncellikle incelenir.

Tüm rahatlığıyla internette öğretmen arama seçeneği, şüphelenenler arasında şu soruyu gündeme getirebilir: eğitim kalitesinin garantisi var mı? Bu soruyu cevaplamak ve öğretmen seçerken hiç hata yapmamak için birkaç noktaya dikkat etmelisiniz.

İlk olarak, İnternette belirli öğretmenler hakkında yorumlar ve geribildirim bulabilirsiniz. Yorumları dikkatlice incelemeniz, öğretmen ve çalışmasının sonuçları hakkında fikir edinmenize yardımcı olacaktır.

İkincisi, öğretmenin profilinden kendisi hakkında çok fazla bilgi edinebilirsiniz. Kendisi hakkında yazma şekline dikkat etmeye değer. Dolayısıyla, önünüzde kesinlikle resmi bir metin varsa, o zaman büyük olasılıkla öğretim metodolojisi klasik olarak geleneksel olacaktır. Öğrenmeye yönelik standart olmayan bir yaklaşımdan daha çok etkileniyorsanız, daha az resmiyet içeren profiller arayabilirsiniz. Bu arada, belirli bir öğretmenin materyalini kolayca algılayıp algılayamadığınızı anlamak için onun fotoğrafı yardımcı olacaktır. Sezgisel düzeyde, her birimizin ""kabul edilebilir olanın bir portresi"" vardır.

Son olarak, belirli bir öğretmenle derse başlamak için ek bir teşvik, ilk ders ücretsiz veya düşük bir fiyat olabilir.

Makaleyi beğendiniz mi?

30

Benzer makaleler:

  • Özel derslerden nasıl tasarruf edilir?

    Geçen yıl bir öğretmen çocuğunuzla bireysel olarak çalıştıysa, bu yıl ona bireysel derslerin grup derslerine dönüşmesini önerebilirsiniz.

    Oku
  • Yabancı dil kursu mu, özel ders mi?

    Tüm ebeveynler çocuklarına yabancı dil öğretmenin ne kadar önemli olduğunu bilir ve en iyi yolu bulmaya çalışır: okul, kurslar veya özel öğretmen. Seçim yapmak o kadar kolay değil.

    Oku
  • Özel Ders Öğretmenini Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Oku