Bakıcı olarak deneme süresini başarıyla geçmenin yolları.

Bakıcı olarak deneme süresini başarıyla geçmenin yolları

Çoğu zaman bir anne, yakında çocuk bakıcısı aramak zorunda kalacağını bilerek, aramayı erteler. Neden? Çünkü bakıcı aramak, kim ne derse desin streslidir. İş, ev işleri, çocuk bakımı ve aynı zamanda adaylarla yazışmayı, yüz yüze görüşmeleri, aile üyeleriyle bakıcı adaylarının değerlendirilmesi ve ardından deneme günlerini sıkıştırmak gerekiyor.

İlk günlerde genel olarak hem bakıcı için hem anne için tedirgin bir zaman olduğunu biliyoruz. Bakıcı tuttuktan kısa bir süre sonra çalışanın işi beceremediği ortaya çıkarsa ve yeni bakıcı aramaya dönmeniz gerekiyorsa, anne için en önemli olan bunun bebeği nasıl etkileyeceğidir. Bakıcıya daha yeni alışmaya başladı ve yeni bir kişi bakmaya başlayacak ... Genel olarak, anne her şeyin yolunda gitmesini bakıcı kadar istiyor.

Bu nedenle, görüşmede işveren sizi beğendiyse ve ailede deneme günlerine davet edildiyseniz, birkaç konu göz önünde bulundurmalısınız.

Darvanışınız hakkında önceden dikkatlice düşünün. Mülakatta temiz, düzenli kıyafet ve hafif makyaj önemlidir çünkü mülakat sırasında sadece oturup bir şeyler konuşuyorsunuz, oyun alanında koşmanıza gerek yok, saçınızı çeken veya bluzunuza leke bulaştıran yok. Deneme günlerinde işverene mülakatta göründüğünüzden farklı görüneceksiniz, artık bluzun temizliğine veya mükemmel saç modele güvenmeyin, bundan sonra aileye yararlı ve benzersiz olmaya çalışın.

 Elbette, yeni işinizde ilk günleriniz zor olabilir. Çocuk size henüz alışamadı, işveren her hareketinizi çok yakından izler. Ancak, herhangi bir söze ve pek onaylamayan bir bakışa sinirlenmemeye ve içten içe sinmemeye çalışın.

İşverene anlayışla davranın, size en değerli olan küçük çocuklar ve ev emanet edildi, işverenin yerinde olsanız ne hissederdiniz?

Ev personelinin genellikle işverenini kıskandığı kimse için sır değil. Kıskançlık, açık veya gizli bir duygu veya görülmesi zor bir hoşlanmama olarak hissedilebilir. Her halükarda, işvereninizi kıskanıyorsanız, kınıyorsanız veya şöyle düşünüyorsanız: “O kim?.. Bana çocukla ne yapacağımı söylüyor ... kendisi hiçbir şey yapamıyor, çorba bile yapamıyor ... Üç çocuk büyüttüm, o bir tane ile başa çıkamıyor” bu şekilde düşünmeyi bırakın. İşverenin hayatı hakkında her şeyi bilemezsiniz, aslında buzdağının sadece görünen yüzünü görüyorsunuz ve dürüst olmak gerekirse, içindekiler sizi ilgilendirmiyor. İşvereninizin de kendi sorumlulukları ve kendi yükleri olduğunu bilin, onların da endişeleri, zorlukları ve çoğu zaman sizinkinden daha büyük problemleri vardır. Gereksiz duyguları ortadan kaldırmaya çalışın ve onlara işvereniniz gibi davranın, ama aynı zamanda onların da çalışan ve sevgi dolu ebeveynler olduklarını unutmayın, onların duygularına saygı gösterin. Saygı en iyi temeldir.

Kıskançlık, biri sizden daha iyi yaşadığı için değil, kendi hayatınızda, mesleğinizde veya ailenizde kendinizi rahatsız hissettiğiniz için doğar. Bakıcı veya hizmetçi rolünde kendinizi aşağılanmış ve ihlal edilmiş hissediyorsanız, bu kesinlikle işverenin hatası değildir. Bir ailede aşağılanmışsanız, ancak çocuklara bakmayı ve verimli çalışmayı gerçekten seviyorsanız, endişelenecek bir şeyiniz yok, harika bir bakıcı her zaman sevileceği ve takdir edileceği bir aile bulacaktır.


Makaleyi beğendiniz mi?

29

Benzer makaleler:

  • Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Doğal Çözümler: Pratik Öneriler

    Oku
  • Çocuk Bakıcısı Sözleşmesi.

    Oku
  • Bakıcılarla görüşme esnasında sorulması gerekenler.

    Oku