Çocuk bakıcısı ile ilgili oluşabilecek sekiz şikayet.

Çocuk bakıcısı ile ilgili oluşabilecek sekiz şikayet

Bakıcıların ve annelerin birbirlerine ihtiyaçları var, ancak karşılıklı hak iddiaları olmazsa olmaz. Bu makalede anne ve bakıcı arasında geçen tartışma konularını belirlemek istiyoruz. Tabii ki, hepsi işten çıkarmaya yol açmaz, ancak bakıcı ve anne arasındaki herhangi bir tartışma, evdeki atmosferi ve çocuğu kötü etkiler. Bu nedenle, hem işverenin hem de çalışanın hazırlıklı olup bu konuları önceden bilmelerinde fayda vardır.

1. Bakıcının çocuk için her şeyi yapması ancak çocukta bağımsızlık gelişimini teşvik etmemesi.

Bakıcılar için çocuğa yemek yedirmek veya ayakkabı bağcığı bağlamak, çocuğa herşeyi sabırla öğretmekten daha kolay ve hızlıdır. Ne yazık ki, bazı ebeveynler başlangıçta bunun farkında değiller. Ailede birkaç yıl çocuk bakıcısının bulunmasından sonra, ilkokula başlayacak olan altı yaşında bir çocuğun herşeyi büyüklerin yardımıyla yapmaya alıştığı ortaya çıkıyor, örneğin, üstünü giymeye, ayakkabı giymeye ve yemek yemeye gibi.

Bağımsız olarak hareket eden bir çocuk sürekli takip edilmeli, çünkü becerilerini kullanmak ve yenilerini geliştirmek için sabırsızlanır, sürekli bir yere tırmanır, bir şeyler dener, böyle bir çocuk ile parkta oturamazsınız ve evde sakin sakin dizi izleyemezsiniz. Ek olarak, ebeveynler hareketli ve bağımsız çocuğu anaokuluna gönderebilir ve bakıcının çalışma saatleri önemli ölçüde azalacaktır.

İşverenlere bu konuları dikkate almalarını ve sadece çocuğa hizmet edecek bir robot değil, aynı zamanda çocuğun uyumlu gelişimi ile ilgilenen bakıcı aramalarını tavsiye ediyoruz. Bu yaklaşımla bakıcı bulma süreci zorlaşabilir çünkü beklediğiniz görevler sadece bakmakla sınırlı değil, bakıcı adaylarında daha fazla nitelik olmalı bu durumda da maaşın arttırılması gerekiyor. Böyle bir işi kabul eden bakıcı kendini bir hizmetçi gibi görmemeli, ailenin hayatında önemli bir kişi olmalıdır.

Bazen ebeveynler bakıcı ile küçük hedefleri bile ve onlara ulaşmak için yaklaşık zamanı belirler, örneğin, tuvalet eğitimi, kendi başına yemek yemeyi öğretmek, giyinmek, dişlerini fırçalamak, harfleri, sayıları, şiirleri ezbere öğrenmek, vb.


2. Bakıcı işe öksürük ve ateşle geldi. İşverenin ona inanmayacağından korkmuş.

Muhtemelen, böyle bir durumda bakıcı kendini feda ediyor gibi görünüyor ve işverenden bu fedakarlığı çok takdir etmesini bekleyebilir. Ancak, büyük ihtimalle, işveren bakıcının sağlığını ve özellikle çocuğun sağlığını riske attığını onaylamaz çünkü çocuğa bulaşabilir. Bu arada, çalışanın arayıp ilk baştan hasta olduğunu söylemesine, işvereninin inanmayacağını düşüncesi şüphelidir. Belki bakıcı daha önce işverenlere yalan söylemiş olabilir.


3. Bakıcı çocukla alışverişe veya arkadaşını ziyarete gitti

"Ne olmuş? Evet, bu benim en yakın arkadaşım, onu çocukluğumdan beri tanıyorum ... ”, bakıcı bahaneler üretmeye başlayacak. Ama bahanenin çocuğun annesini sakinleştirmesi pek mümkün değil. Bu tür şeyler konuşulmadıysa ve anne bebeğin, örneğin, bir alışveriş merkezinde veya birinin evinde olduğunu tesadüf öğrendiyse, yani bakıcı, muhtemelen annesine bundan bahsetmeyi istememişti, o zaman bakıcının suçu çok ciddi. Bakıcılara ve annelere, bakıcının çocukla ziyaret etme yerlerinin listesini ayrıntılı olarak konuşmalarını tavsiye ederiz. Birçok ebeveyn gezme yerleri belirler ve doğru yapıyorlar.

4. Bakıcı çocuğun isteklerine boyun eğdi ve kendi parasıyla oyuncak aldı

Bakıcı, çocuğun annesinin hoşuna gideceğine güvenerek, “Ah, çok istedi, ben reddedemem” diyor. İlk olarak, işveren ne bakıcıyı ne de kendi çocuğunu kontrol edemediği hissini yaşayacaktır. İkincisi, bir anne kendisi sevdiği çocuğunu asla reddedemese bile, bakıcıdan makul titizliği ve gerektiğinde çocuğa “hayır” deme kabiliyetini talep eder. Üçüncüsü, büyük olasılıkla, işveren, çalışanın para harcadığı için utanacak ve israfın telafi edilmesi gerekecek. Genel olarak, çocuğun her istediğini yapan bakıcı, hoş olmayan bir durum yaratabilir.

5. Bakıcı komşularla çok fazla samimi oldu

Sosyallik genel olarak dezavantaj değildir. Elbette, bakıcı arkadaş canlısı ve sosyal olmalıdır. Ancak bakıcı genellikle komşularla dostça sohbetlerde, işverenin kimseyle paylaşmamayı tercih edeceği günlük ayrıntıları ağzından kaçırabilir. Ek olarak, işveren komşudan bakıcının nasıl davrandığını izlemesini isteyebilir, ama komşu ve bakıcı yakın arkadaş olurlarsa bu imkansız hale gelir.

6. Bakıcı ilk ay çalıştıktan sonra maaş artışı talep etmeye başladı

Hem çalışanlar hem de işverenler arasında maaş konuşmasını yapmaya utanan insanlar var. İşe başlamadan önce maaşı konuşmak daha iyidir, örneğin, ek görevler, fazla mesai saatleri, resmi tatili, hastalık izni, zorunlu tatiller vb. Ne yazık ki, genellikle işveren ve bakıcı işin başında ana maaşı konuşmayı yeterli görüp, tüm detayları konuşmayı daha sonrasına bırakırlar. Sonuç olarak detaylarda anlaşmamazlık karşılıklı bir memnuniyetsizlik kaynağı olur.

Bakıcılar şikayet etmekten geri kalmıyor: “Bir iş yükü üzerinde anlaştık, görevlerin sayısı arttı, ama maaş aynı kaldı.” Her iki tarafa da işin detaylarını önceden konuşmaları ve yazmaları tavsiye edilebilir, böylece bir anlaşmazlık durumunda "tüm hamlelerin yazılı olduğu" bir kağıda atıfta bulunulabilir.

7. Bakıcı çocuğa çok bağlı. Sarılır, öper, şımartır, onunla selfi çeker, sırlar paylaşır ve çocuk, ebeveynlerin yokluğunda onları hiç özlemiyor gibi görünmüyor.

İlk görünüşte oldukça garip bir şikayet. Bakıcı ve çocuk birbirlerini severler. Onlarca aday arasından titizlikle birini seçen anne babaların hayali bu değil mi?

Ancak bir bakıcı için çok sevilen ve vazgeçilmez olmanın her zaman iyi olmadığı olabilir. Örneğin, çalışmaya çok fazla enerji harcayan ve çocuğunun kendisini nadiren görmesinden endişe eden bir anne, böyle bir güç dengesini acı verici bir şekilde algılayabilir. İşini bırakamayacak, ancak kötü anne kompleksinden sessizce acı çekmeye ve bakıcıya karşı olumsuz duygularını biriktirmeye başlayacak.

Çalışanlara makul bir dengeyi korumalarını tavsiye ediyoruz. Duygularınızı gösterebilirsiniz, ancak ailedeki yerinizi açıkça bilmelisiniz ve çocuğun sevgisi için anneyle rekabet etmeye çalışmamalısınız. Bakıcı her fırsatta bebeğe ne kadar harika bir annesi olduğunu ve onu ne kadar sevdiğini anlatmalıdır. Annenin yardımcıya ihtiyacı var, rakibe değil.

8. Bakıcı işverenin evinde çok serbest davranıyor

İşverenler bu iddiayı yaparken, örneğin, “bardağımı kullanıyor”, “yeğenlerini evimize getirip kanepelere atlamalarına izin veriyor” gibi çeşitli şikayetlerde bulunuyor. Her durumda, ailenin görevi sınırları açıkça tanımlamaktır, örneğin, bakıcının işverenin buzdolabından yiyecek alması mümkün mü, ve yazılı olarak herşeyi belirtilmeli, bakıcının görevi ise, bu sınırları ihlal etmemektir.


Makaleyi beğendiniz mi?

20

Benzer makaleler:

  • Çocuklarda İnce ve Kalın Motor Becerilerinin Gelişimi

    Oku
  • Bebeklerde Burun Tıkanıklığına Doğal Çözümler: Pratik Öneriler

    Oku
  • Çocuk bakıcısı olarak iş arayanlar için öneriler.

    Oku